Noppes op Hubzilla facebook Naar Cyclos
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)
leden ingelogd: 0, gasten: 15
JOURNAAL
Vrij 10 mei 2024: Verslag Culinair Buurtsalon Jeltje Vrij 3 mei 2024: Noppesleden op Texel actief tijdens expositie Vrij. 12-4-2024 Verslag Noppes Culinair Buurtsalon Jeltje Woe 27-3-2024 Verslag Culinaire Thema-filmavond 'Leven en Werk van Toby Vos' Woe. 28-2-2024 Verslag Culinaire Thema-avond in de Havelaar Vrij. 2-2-2024: Verslag rondleiding grachtenpanden met slavernij-verleden Geslaagd Jubileumfeest NOPPES 30 jaar! Wo 25-10-2023 Verslag Culinaire Thema-avond Vulkanen in De Havelaar 27 sept 23 - Verslag Culinaire Thema-avond Aardbevingen Wo 28 juni 23 - Verslag van de Culinaire Thema-avond De Octopus. Vrij 12-5-2023 Noppes-Culinair met Verwenbeursje. 19-4-2023 Verslag Culinaire Thema-avond: Geschiedenis Indo-Rock. 22-3-2023 Verslag Culinaire thema-avond Stijging Zeespiegel 22-2-23 Verslag Culinaire Tapas Thema-avond Kettingreactie in de Havelaar Verslag 10-2-2023 - CULINAIR en presentatie Element door dr. Daan Concept notulen ALV 25-1-2023 Algemene Ledenvergadering Impressie CULINAIR 10 juni 2022 Fotoverslag CULINAIR 8 april 2022 CULINAIR 11-3-2022 super gezellig CULINAIR van 10 september 2021 bij Jeltje goed bezocht en heel gezellig Verslag Culinaire Thema avond 31-1-2020 in de Havelaar BAN-vergadering Noppes 13 September 2019 2 aug. 2019 Ban vergadering en Culinaire Thema avond Vrijdag 31 mei 2019 Verslag Culinaire Thema ond Korte impressie Algemene Leden Vergadering (ALV) op 29 april 2019. NOPPES 25 jaar! Verslag feest 4-11-2018 door ZIGEUNER (Lientje) 13 jan. 2017 Nieuwjaarsbuffet 10 jun 2016 - LETS-Talk: 14 Lets bezoeken Noppes - verslag door Lets Nijmegen 22 jul - Noppes zomerbuffet 2 mei - Noppes ontving Werkgroep kansarmen uit Antwerpen

ARCHIEF

Maart 2024 Kletskoppen! is terug.

Kletskoppen! We hebben een oud fenomeen weer van stal gehaald: Kletskoppen!
Heb je iets te vertellen over jezelf? Stuur het naar info@noppes.nl
 
Bijdrage van GLASDAME - Sara:
 
Ik wil mij graag voorstellen als nieuw Noppes lid. Ik woon in Oud-West en ben Sara, de GLASDAME. Ik maak glazen objecten; omdat ik relatief nieuw ben in dit ambacht, doe ik nog niet aan verkoop. Maar in de toekomst wel.
Ik bied de volgende diensten aan:
Ik ben semi professioneel Oprommelcoach. Ik doe dat met plezier en ervaring. Ik heb zelfs mijn eigen methode ontwikkeld.


Verder vind ik het leuk om voor te lezen voor volwassenen en te praten over wat de text oproept, dat vind ik voorleestroost.
Ik ben dol op dieren en pas graag op.
En ik ben op zoek naar een wandelmaatje voor nul nop, omdat we er beide voordeel aan hebben. Samen bewegen motiveert beter!
Ik wil noppen verdienen om..  een eigen website te laten vormgeven en een ophangsysteem voor in mijn huis te laten maken.
 
Tot zover.
Lieve groeten, Sara


3-4-2023 Notulen BAN vergadering

Ga naar NOTULEN op de menubalk en log in voor de notulen van de BAN vergadering op 3april 2023.


13-2-2023: Verslag overleg Buurtsalon Jeltje en Noppes over gebruik zaal.

Overleg over Noppes-culinair in Buurtsalon Jetje

Datum: 13 februari 2023

Deelnemers:
Monica (Buurtsalon Jeltje)
Erica (bestuurslid Noppes)
Hanneke (Culinair), verslag

Monica: Voor 2023 krijgt Jeltje direct van de gemeente subsidie, met de opdracht om de zaal gratis  ter beschikking te stellen voor activiteiten vanuit de buurt.

Omdat die subsidie onvoldoende is – temeer vanwege de gestegen energieprijs - heeft Jeltje ook betalende gebruikers nodig.

Voorstel van Monica: Noppes kan de zaal voor culinair  gratis gebruiken, op voorwaarde dat Noppes bereid is te schuiven met de datum als zich een goed betalende klant aandient die juist op die vrijdag de zaal wil gebruiken. Monica verwacht dat dat niet vaak zal gebeuren, en dat dat steeds ruim tevoren – minstens anderhalve week/maand?  - bekend zal zijn.

Erica en Hanneke gaan hiermee akkoord. Voor september was al bekend dat de datum moet worden verschoven en dat er geen andere vrijdagen beschikbaar zijn;  in plaats daarvan wordt de culinair nu  op vrijdag 11 augustus gepland. Voorheen maakte Noppes in augustus geen gebruik van Jeltje, voor 2023 wordt dus in september geen culinair in Jeltje gehouden, maar wel in augustus.

Verder: Noppes had nog voor 650 euro recht op gebruik van de Buurtsalon vanwege de keren die in 2021 niet door konden gaan vanwege corona.

Erica heeft van de vertegenwoordiger van de gemeente (Brian Joenoes) te horen gekregen dat de 650 niet hoeven worden terugbetaald aan de subsidiegever en dat die kunnen worden besteed in overleg met Jeltje.

Erica stelt voor het bedrag naar Jeltje over te maken, waar Monica blij mee is.

(Naschrift d.d.20 februari: inmiddels heeft Erica van Brian Joenoes gehoord dat het bedrag toch moet worden teruggestort naar de gemeente; dat heeft Brian ook aan  Monica laten weten.))


Ter inzage op Noppes kantoor, het boek De koop Lokaal Booster.

De Koop Lokaal Booster zorgt ervoor dat de uitgaven van gemeentes, publieke instellingen en MVO-bedrijven het lokale MKB beter helpen.

Dit boek is bestemd voor lokale bestuurders, ambtenaren, ondernemers(organisaties) en iedereen die wil weten hoe een innovatief digitaal betaalplatform het lokale MKB aan meer omzet en krediet kan helpen.


Duinroos / Ingrid Smit

Duinroos

 

Zangvogel noemde ik haar

is niet meer

en laat een stilte achter

een stilte gevuld met herinneringen

het is jammer

maar wij zijn niet gevraagd

 

Gigi


Chatten met Element of Signal

De meesten van ons sturen elkaar berichtjes (chatten) met WhatsApp of Messenger. Deze diensten worden gratis aangeboden, weet wel dat de techbedrijven geld verdienen met de handel in ons internetgedrag (de gesprekken zelf zijn overigens wel versleuteld dus de inhoud is niet leesbaar). Als je daar op tegen bent, overweeg dan te gaan chatten via Signal of Element. Deze apps blijven van je data af. Beide apps zijn eenvoudig te installeren op je telefoon, bijv. via Google Play als je een Android telefoon hebt (vrijwel alle smartphones behalve de iPhone).


Deelnemers gevraagd voor activiteiten van Noppes en WG terrein

Op de ALV van 29 april 2019 zijn werkzaamheden in kaart gebracht voor Noppes, en voor het WG terrein. Een lijst voor de werkbijdragen aan de vereniging WG is in te zien achter het kopje Notulen (inloggen) op deze website.

Een flinke club (ARIELLE, MIJLSTAP, ASSIOPEA, ELLEN en NULLA) heeft zich opgegeven om belrondes te houden naar nieuwe Noppes leden,of slapende leden.

NULLA, MOESTUIN, OZZIEIVO, ARIELLE willen het Noppeskantoor eens flink op ruimen en opknappen.

Koken in Budapest (huiskamer WG) en bij Culinair is erg in trek bij ELLEN, OZZIEIVO, ARIELLE, CARLOZ en MIJLSTAP.

PR (MIJLSTAP, MOESTUIN, KIKA), website vernieuwen: MAGNANI, MOESTUIN.

ELLEN gaat het weggeefhok van het WG beheren, maar wil niet meer op kantoor zitten op woensdag.

AMUSE zal al haar kennis over koken beschikbaar stellen en zorgen dat de subsidie voor Jeltje geregeld blijft.

DOPHEIDE blijft de boekhouding doen en de ledenadministratie, waarbij OZZIEIVO haar gaat helpen.

Fijn dat er zoveel bereidwilligheid is. Er heeft zich nog geen nieuw bestuur aangemeld, maar een begin is er. MOESTUIN heeft namelijk aangeboden om mee te gaan draaien in het bestuur.
Was je niet op de ALV, maar wil je je aansluiten bij een van deze werkgroepjes? Geef het door aan info@noppes.nl


Gebruik Noppes kantoor zonder noppen.

Het Noppeskantoor is te gebruiken voor activiteiten. We vragen geen noppenvergoeding meer. De dagdelen zijn van 9.00 -12.30 uur, 13.00 - 18.00 uur en 18.30 - 22.00 uur.

Neem voor het inplannen van een activiteit minimaal 10 dagen van te voren contact op Zen2tux, info@noppes.nl


Snel naar de laatste Ads in Cyclos

Wanneer Vraag & Aanbod op de Noppessite tijdelijk niet beschikbaar is, bekijk dan Advertenties via Cyclos. Dat gaat als volgt:

A. Klik op de Cyclos-knop Rechtsboven in de site (Naar rekeningtoegang en adverteren).

B. Log in op Cyclos met uw gebruikersnaam en wachtwoord

C. Klik, in het Linker hoofdmenu op: Zoeken; en dan op: Producten & Diensten

ipv C. kunt u ook meteen klikken op het pictogram Zoek in Advertenties uit het Snelkeuzemenu (de rij pictogrammen bovenin, na inloggen op Cyclos

D. Er openen zich dan Rechts twee velden. Het bovenste heet: naar producten & diensten

E. Klik uiterst Rechts op de blauwe regel: Nieuwste Advertenties.

Eh voila, daar komen de meest actuele advertenties!

Nota bene: Als u een advertentie zet in Cyclos, en hij verschijnt niet in Vraag & Aanbod, betekent niet dat hij verdwenen is: hij staat gewoon nog in Cyclos. U kunt hem terug zien via bovenstaande, of, klik in het Linker Hoofdmenu op Persoonlijk > Advertenties.


Inloggen op Cyclos en veranderingen op de Noppessite

Onlangs is het uiterlijk van de Noppes-site enigszins aangepast.

Het logo is vervangen door een wat speelser typografisch logo.

De Advertenties en de Agenda zijn bovenaan gezet in hun kolommen, omdat ze de belangrijkste items zijn voor Noppes. Het Algemene menu (Over Noppes, Lid worden, etc) dat boven de Advertenties stond, staat nu horizontaal onder de Galerij. 

Inloggen op Cyclos (voor je profiel, advertenties en betalingen) kun je door te klikken op het Cyclos-logo (Cyclos, Rekeningtoegang en adverteren) rechtsboven.

Inloggen op deze site (Last minutes, Forum, Notulen e.d.) doe je als vanouds via het menu onder de Agenda (tzt zal dat ook naar boven verhuizen).


Contributieverlaging per 13 apr 2016

Op de ALV van 13 april 2016 is besloten de eurocontributie te verlagen met 5 euro. De jaarbijdrage voor het lidmaatschap komt daarmee op 20 euro.

Je kunt ook nog een korting krijgen: 2,50 euro als je je contributie betaalt met een automatische incasso of een Stadspas hebt; en 5 euro voor alletwee.

Het proeflidmaatschap (half jaar) kost 1 euro.

Lees meer bij: Lid worden (in menu Noppes, linksboven).


Noppes ICT: klopt je email-adres nog??

Beste leden, in deze rubriek proberen we jullie op de hoogte te houden van zaken die betrekking hebben op het gebruik van de Noppessite en van Cyclos. Vragen (en antwoorden!) kun je mailen naar automatisering@noppes.nl. Je krijgt niet altijd antwoord terug, maar er wordt wel aandacht aan je mail besteed. Zelfs garanderen we niet dat we zaken kunnen oplossen, maar er wordt wel naar vermogen aan gewerkt. We denken dat deze rubriek de leden tips & goede moed kan bezorgen. 

10. Je email-adres wijzigen in Cyclos

Leden kunnen in hun Cyclos-profiel niet meer hun email veranderen als dit eenmaal ingevoerd is. Toch kan dat nodig zijn (tikfout of emailwijziging). Stuur in dat geval een mailtje met een wijzigingsverzoek naar automatisering@noppes.nl.

9. Advertenties op de Noppessite

Advertenties plaats je in Cyclos, maar worden onder het kopje Advertenties ook zichtbaar op de Noppessite - maar let op! Omdat de advertentielijst op de Noppessite een kopie uit Cyclos is, die maar 4x per dag wordt ververst, kan het een paar uur duren voordat je je Cyclosadvertentie ook op de Noppessite ziet!

8. Noppes Cyclos van 3.6 naar 3.7.3

De upgrade is op 8 febr uitgevoerd door Digitekst. 

Ervaart u desalniettemin nog steeds problemen met Cyclos, oude of nieuwe, geef dit dan door aan automatisering@noppes.nl, graag indien mogelijk met een duidelijke beschrijving van het probleem en van uw (apparaat:) PC, laptop, tablet of telefoon: merk, type, bouwjaar (bijv. Apple iPad of Acer Aspire van 5 jr oud), versie besturingssysteem (Apple OS X Leopard of Windows 7 of Android 5 op een mobieltje - etc).

Wij doen ons best het op te lossen ism Digitekst.

7. Ziet je Cyclos-interface er sinds 8-2 ineens erg raar uit? 

Dit is een bekend issue met de menus na de upgrade waarvoor het standaard thema moet worden ingesteld en de browsercache leeggemaakt. Het standaard thema is al door Digitekst ingesteld. De gebruikers die dit ervaren moeten de cache leegmaken (browsegegevens wissen). Toetscombinatie: CONTROL-Shift + Delete in de meeste browsers (het kan ook via een van je browsermenu's).

6. Als je inlogproblemen hebt met Internet Explorer en Cyclos 3:

Dan geldt het volgende advies:
1) In Internet Explorer: Go to Settings (ikoontje rechtsboven) > Security > Trusted websites.
2) Voeg toe: 'https://ssl.digitekst.com' aan de lijst van: Trusted websites.
3) Ga naar: Settings (ikoontje rechtsboven) > Compatibility settings
4) Voeg toe: 'digitekst.com' aan de lijst van: websites for Compatibility display.
5) Klik OK en reload de website.

5. Cyclos gebruiken bij openbare instellingen (bijv OBA)

Openbare instellingen die WIFI aanbieden blokkeren soms delen van het internetverkeer. Zo kun je op de computers van de OBA wel inloggen op Noppes en Cyclos, maar geen betalingen doen (Peter Wittebol). 

4. Noppes.nl en Cyclos: twee verschillende sites, apart inloggen

Als je lid bent van Noppes heb je te maken met twee sites: één van de vereniging Noppes (in de statusbalk van je browser zie je dan staan: www.noppes.nl) en één van onze betaal- en profielensoftware (Cyclos: dan zie je in de statusbalk van je browser een groen veiligheidsslotje staan en daarachter: ssl.digitekst.com, het webadres van onze Cyclos-database). 

3. Inloggen op Noppes.nl

Veel van noppes.nl is voor iedereen toegankelijk, maar er is ook een besloten deel (alleen voor leden) waarop je met een username (je rekeningwoord of AKA) en je wachtwoord moet inloggen. Zie rechtsboven: het kader Ledenopties. Je kunt daar advertenties bekijken (die worden uit Cyclos gehaald, niet real-time maar 4x per dag) maar niet plaatsen, en ook geen betalingen doen of je profiel wijizigen. 

Je kunt er wel een LAST MINUTE plaatsen. Dat is een apart soort advertentie - zoals een oproep voor directe hulp bij iets - die niet in Cyclos opgeslagen staat, maar in de database van de Noppessite. Na een korte tijd wordt deze automatisch verwijderd.

2. Inloggen op Cyclos

Gewone advertenties zetten (permanent aanbod, of gebonden aan een periode), betalingen doen en je profiel bijwerken kan alleen in Cyclos. Je komt in Cyclos via het kadertje Naar Cyclos. Bij Cyclos moet je altijd inloggen. 

1. Laat Cyclos berichten doorsturen naar je eigen emailadres!

Stel bij Cyclos > Voorkeuren in dat Cyclos je mededelingen naar je eigen mail stuurt. Als je dat niet doet, moet je eerst inloggen op Cyclos om bijvoorbeeld een berichtje van een ander lid te lezen dat deze binnen Cyclos aan jou heeft verstuurd.

Noppes automatisering


Stuur Redactie stukken voor website

Kopij - teksten, agendainformatie, mededelingen, verslagen en fotoos - voor plaatsing op de website (agenda, journaal, mededelingen, leestafel, links of homepage), nieuwsbrief, Noppesfacebook of andere Noppespublicaties kunnen gemailed worden naar: redactie@noppes.nl. Vermeld s.v.p. of en hoe je naam bij stuk of foto gepaatst moet worden (defaultvermelding is je Noppesnaam; maar indien gewenst mag het ook onder je eigen naam). 

Facebook

Noppesfacebook (tot voor kort ondermeer gedragen door MAGNANI - bedankt!) is op zoek naar een nieuwe beheerder m/v. Wie vindt het leuk om dit account onder zijn of haar hoede nemen? Enthousiast? Meld je dan bij de redactie!

Disclaimer

De redactie van Noppes behoudt zich het recht voor aangeleverde stukken voor de website, nieuwsbrief en andere Noppespubicaties te weigeren en/of te redigeren. Teksten die geplaatst worden, zullen met respect worden behandeld maar kunnen enigszins aangepast of ingekort worden. Fotoos kunnen door de redactie worden bewerk: bijvoorbeeld in resolutie aangepast, een andere uitsnede gemaakt, of verscherpt, e.d. Noppes heeft een fotoarchief en de redactie gaat er daarbij vanuit dat deze fotoos naar dezelfde normen gebruikt mogen worden voor publicaties. We doen daarbij ons best de naam van de maker te vermelden indien deze achterhaald kan worden. 

De redactie (REMBRAND, GERT en FLORIS04)


K-LETS-koppen

K LETS kop ROVER61

Erik Harperink Kletskop 2015

Rekeningwoord: ROVER61
Leeftijd: 54
Beroep : Software ontwikkelaar, systeembeheerder bij Noppes. heb gestudeerd in Maastricht en Tilburg, informatica en computer linguïstiek (formele taalkunde). verder her en der in Nederland gewoond en lang geleden zelfs een jaar in Ierland. Ongeveer 25 jaar geleden in Noord-Holland verzeild geraakt, net buiten Amsterdam.
Lid sinds: 2013
Biedt aan: Hulp bij installeren Linux en onderhoud computer, slagroomtaarten op bestelling (Franse klassiekers). Sterren kijken (samen met THULE).
Vraagt: Oude boeken met zeldzame titels (bijvoorbeeld over tuinieren, ecologische tuinbouw en permacultuur), conversatie Europese talen (Frans, Italiaans, Pools).
Meest bijzondere noppesvraag: Alle noppesvragen zijn bijzonder; anders zouden ze niet gesteld worden denk ik.
Meest bijzondere noppesaanbod: Verblijf in Hotel Savita in het Sauerland. Ik ga daar zeker een keer op wintersport (langlauf skiën als er voldoende sneeuw ligt).

K LETS kop SAMURAI

Rekeningwoord:     SAMURAI
Leeftijd:     60
Beroep:     Beveiliging
Hoe lang ben je lid?:    Anderhalf jaar
Wat biedt je aan?:    Diverse spullen te koop en computerhulp
Wat vraag je?:    Drukwerk.

Bijzonder was, dat ik bij iemand veel pagina's voor heel weinig kon laten printen. Ik kijk naar leuke dingen, die te koop zijn. En naar uitjes, die mensen zelf organiseren, of de club.

Opmerkingen:   SAMURAI vond het etentje van het 20-jarig bestaan wel erg karig. Het bestuur had beter een aangeklede borrel kunnen doen. De rest van het feest vond hij wel gezellig. En het advertentiebestand is vervuild. Er staan nog steeds advertenties van 2-3 jaar terug, die mensen vergeten weg te halen. Misschien moeten alle advertenties na 3 maanden weggehaald worden.
Wil je ook een keer in een KLETSkop staan, beantwoordt dan de vragen voor jezelf en stuur ze met foto naar redactie@noppes.nl

K LETS kop KIKA

Rekeningwoord:KIKA
Leeftijd: 55+
Beroep : verschillende dingen gedaan, nu wao
Lid sinds: 2007
Biedt aan: Het overzetten van video naar dvd; Ned. conversatie en goederen (o.a. kleding, films en (kabel)snoeren)
Vraagt: Sauna, pedicure en haarverven.
Meest bijzondere noppesvraag: Het als een soort babysit erop toezien dat iemand die aan het afstuderen was daar ook werkelijk mee bezig was. Ook bijzonder was de vraag een dienst eventueel via Skype aan te bieden.
Meest bijzondere noppesaanbod:Een aura-en tarotlezing die toch wel een eyeopener bleek te zijn

 


HAEZERIK nodigt Noppesleden uit bij SAVITA

HAEZERIK / Erik Haezebrouck nodigt Noppesleden uit om naar Savita, "het Centrum voor natuurlijk leven en genezen" te komen. Zie www.savita.nl

Samen kunnen we een kampvuur maken, dansen, wandelen in de bossen, een of andere workshop, lekker eten, enz....

omgeving Savita.jpg

De omgeving van Savita tussen Niedersfeld en Winterberg


- De afstand Amsterdam - Niedersfeld is 335 km
 
- kosten buskaartje  heenreis: € 22,00 - terugreis ook € 22,00

Je hoort zelf te boeken voor de busreis door on-line te betalen (zie website MeinFernbus.DE).   Vertrek: Amsterdam - naar: Winterberg.

Haezerik in zijn kegelgang.jpgOok kun je met Erik kegelen in de kelderruimte  van het gebouw.....

Namens Erik Hazebrouck
foto's ARJUNA


Meer foto's van Savita uit Savita Facebook:

Savita conferentieruimte.jpg

Savita gebouw met prachtige trappen.jpg


Savita kamers met eigen douche, wc en balkon.jpg

Savita gebouw in de natuur.jpg