Noppes op Hubzilla facebook Naar Cyclos
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)
leden ingelogd: 0, gasten: 10
JOURNAAL
Vrij. 12-4-2024 Verslag Noppes Culinair Buurtsalon Jeltje Woe 27-3-2024 Verslag Culinaire Thema-filmavond 'Leven en Werk van Toby Vos' Woe. 28-2-2024 Verslag Culinaire Thema-avond in de Havelaar Vrij. 2-2-2024: Verslag rondleiding grachtenpanden met slavernij-verleden Geslaagd Jubileumfeest NOPPES 30 jaar! Wo 25-10-2023 Verslag Culinaire Thema-avond Vulkanen in De Havelaar 27 sept 23 - Verslag Culinaire Thema-avond Aardbevingen Wo 28 juni 23 - Verslag van de Culinaire Thema-avond De Octopus. Vrij 12-5-2023 Noppes-Culinair met Verwenbeursje. 19-4-2023 Verslag Culinaire Thema-avond: Geschiedenis Indo-Rock. 22-3-2023 Verslag Culinaire thema-avond Stijging Zeespiegel 22-2-23 Verslag Culinaire Tapas Thema-avond Kettingreactie in de Havelaar Verslag 10-2-2023 - CULINAIR en presentatie Element door dr. Daan Concept notulen ALV 25-1-2023 Algemene Ledenvergadering Impressie CULINAIR 10 juni 2022 Fotoverslag CULINAIR 8 april 2022 CULINAIR 11-3-2022 super gezellig CULINAIR van 10 september 2021 bij Jeltje goed bezocht en heel gezellig Verslag Culinaire Thema avond 31-1-2020 in de Havelaar BAN-vergadering Noppes 13 September 2019 2 aug. 2019 Ban vergadering en Culinaire Thema avond Vrijdag 31 mei 2019 Verslag Culinaire Thema ond Korte impressie Algemene Leden Vergadering (ALV) op 29 april 2019. NOPPES 25 jaar! Verslag feest 4-11-2018 door ZIGEUNER (Lientje) 13 jan. 2017 Nieuwjaarsbuffet 10 jun 2016 - LETS-Talk: 14 Lets bezoeken Noppes - verslag door Lets Nijmegen 22 jul - Noppes zomerbuffet 2 mei - Noppes ontving Werkgroep kansarmen uit Antwerpen

ARCHIEF

NOPPES van a tot z

12 nop bonus
Aanbod
Aanmelden
Administratie
Advertentieregels
Advertenties
Afspraken maken met leden
Agenda
BAN (Bestuur en Actieve Noppers)
Bedrijven in NOPPES
Belastingdienst
Bemiddelen
Contact leggen
Contributie
Doelstellingen NOPPES
Donateur worden
Doorverwijzers
DWI
Elektronisch betalen
Erotische diensten
Factuur versturen
Forum
Geld vragen
Gratis internetten in Amsterdam
Handelstips
Handleiding website
Huishoudelijk Reglement
Informatie
Initiatief
Inlogproblemen op de website
joepiefonds - sociaalfonds van NOPPES
Klachten
Kosten
Last minute advertenties
Ledentoegang
LETS in Nederland
Nieuwsbrief
Noppen verdienen
NOPPES activiteiten
NOPPES, het systeem
Noppesbonnen
Onkosten in euro's
Openingstijden
Pasje
Prijzen in noppes
Profielen
Referenties
Rekening
Rekeningwoord
Rood staan
Ruilen
Ruimte huren
Snel inschrijven?
Sociale Dienst
Spam, privacy, reclame, kettingbrieven e.d.
Starterspakket
Statuten
Transactie OvereenKomst (TOK)
Uitschrijven
Verhuizen
Verzekering
Vitrine en boekenkast
Vrijwilligers

Website
werkgroepen
Woonplaats


12 nop bonus

Enthousiast over NOPPES en wil je dat meer mensen gaan noppen? Maak je buurvrouw, je zus of je vriendin ook lid van NOPPES en ontvang 12 noppes! Dat is nog eens makkelijk verdiend. Op het inschrijfformulier kan het nieuwe lid jouw naam opgeven en dan krijg jij de 12 nop op je rekening gestort. Hoe meer leden, hoe leuker het netwerk wordt!

naar a tot z lijst


Aanbod

Veel (nieuwe) leden breken hun hoofd over wat ze zouden kunnen aanbieden. Wij raden altijd aan om iets aan te bieden wat je leuk vindt om te doen. Misschien is dat het werk dat je voor de kost doet of misschien juist iets heel anders. Door verschillende diensten aan te bieden heb je meer kans op reacties. Een tip: schrijf 5 dingen op die je leuk vindt om te doen en maak daar je aanbod van. Kijk ook bij noppen verdienen.

naar a tot z lijst

 


Aanmelden

Om lid te worden moet je even de tijd nemen om de aanmeldprocedure te doorlopen. De procedure is heel simpel en bestaat uit 5 stappen. Zo wordt je gevraagd om
1. de Statuten en het Huishoudelijk Regelement te lezen
2. je digitale profiel in te vullen
3. de lidmaatschapsovereenkomst uit te printen en in te vullen
4. deze overeenkomst + kopie legitimatiebewijs op te sturen naar het kantoor
5. het lidmaatschapsgeld over te maken. En dan ben je ook Noppeslid!


Wil je je zo snel mogelijk inschrijven? Lees dan verder bij snel inschrijven.

Let wel op: NOPPES is bedoeld voor mensen in en rond Amsterdam. Kom je niet uit Amsterdam, kijk dan op de website van Letscontact of er een ruilkring bij jou in de buurt is.

naar a tot z lijst


Administratie

Met de komst van het elektronische ruilsysteem op www.noppes.nl wordt de administratie grotendeels gedaan door de leden zelf. Ieder lid heeft een wachtwoord waarmee je - samen met je rekeningwoord - kan inloggen onder de knop ‘rekeningtoegang en adverteren’. Daaronder kun je advertenties plaatsen en wijzigen, je saldo zien, betalingen doen, facturen versturen, profielen van andere leden opzoeken, advertenties bekijken, referenties geven enz.

Misschien heb je thuis geen internet. Op de website van NOPPES staat een lijst met locaties in de stad waar je gratis of voor weinig geld kunt internetten. (Kijk onder ‘Gratis Internetten in Amsterdam’) Ook is er op het Noppeskantoor een computer beschikbaar, waarop leden tijdens openingsuren (woe. t/m vrij. 14-17u) kosteloos hun Noppesadministratie kunnen doen. Je kunt ook een Nopper bij jou in de buurt vragen, tegen een Noppesvergoeding plus eventueel materiaalkosten in euro’s, je administratie op internet te verzorgen.

naar a tot z lijst


Advertentieregels

 • Je mag op de website maximaal 30 advertenties (vraag en/of aanbod) plaatsen.
 • Bij het invoeren van je advertenties kun je aangeven welk kwaliteitsniveau jouw aanbod heeft. Je kunt kiezen uit: alle niveaus, hobby, semi-professioneel en professioneel.
 • Je advertentie dient Noppesgebonden te zijn. Een activiteit of een dienst die je voor noppes vraagt of aanbiedt, spullen die je voor noppes vraagt of aanbiedt. Het is niet toegestaan om in je advertenties reclame te maken voor andere organisaties of producten die niets met noppes te maken hebben.
 • Het aanbod is 100% in noppes, met uitzondering van onkosten zoals de ingrediënten van een taart of de benzine bij vervoer. Arbeidskosten vallen niet onder onkosten.
 • Als je dienst onkosten in euro's met zich meebrengt, zet dan in je advertentietekst: 'plus onkosten in euro's'. Vermeld géén bedrag in euro's, dit wekt de indruk dat er binnen NOPPES geld gevraagd wordt.
 • Vermeld in je advertenties geen telefoonnummers, websites of e-mailadressen. De advertenties zijn ook voor niet-leden zichtbaar op de website. We willen voorkomen dat niet-leden zomaar kunnen gaan handelen met leden.
 • Plaats advertenties in de juiste categorie.
 • Je mag een advertentie nogmaals opgeven voor een andere categorie, maar hij telt dan uiteraard wel ook nog een keer mee voor je maximum van 30 advertenties.
 • De administratie van noppes controleert met regelmaat de advertenties die door leden op de site geplaatst zijn. De administratie behoudt zich het recht voor ongepaste advertenties te verwijderen. Tegen leden die beledigende, aanstootgevende of anderszins verwerpelijke teksten in een advertentie plaatsen worden maatregelen genomen, welke uiteindelijk kunnen leiden tot royement.

naar a tot z lijst


Advertenties

Als lid kun je gratis adverteren met je vraag of aanbod op de Noppeswebsite. Ieder lid mag maximaal 30 advertenties – eventueel met foto! -  plaatsen.
Je kunt zelf instellen hoe lang je advertenties blijven staan, tot een maximum van een half jaar; maar als je ‘permanente advertentie’ aanvinkt blijft je advertentie staan totdat je ‘m zelf verwijdert.  Nadat je advertentie is verlopen blijft hij nog wel in het systeem bij je advertenties (zie ‘persoonlijk’ en ‘advertenties’) en kan je hem ofwel verwijderen danwel verlengen.
Ververs je advertenties als je je diensten of goederen niet meer aanbiedt of vraagt, om onnodige telefoontjes of teleurstelling bij andere leden te voorkomen. Kijk verder bij advertentieregels.
Lukt het niet om zelf te bedenken wat je aan zou willen bieden? Kom dan eens langs op het kantoor, wij kunnen je helpen om ideeën te bedenken. 


naar a tot z lijst


Afspraken maken met leden

Wanneer je bij NOPPES een dienst gaat 'kopen' of 'verkopen', maak dan van tevoren duidelijke afspraken met elkaar. Vraag of vertel tijdens het eerste contact met een lid wat de prijs in noppes is. Wacht hiermee niet tot het moment dat je bij diegene voor de deur staat, of tot de dienst al geleverd is.
Denk bij het maken van een afspraak aan:

 • Is de persoon nog steeds lid? (Dit kan je op de website controleren - heb je even geen computer bij de hand vraag dan naar de noppespas)
 • Heeft de nopper voldoende saldo op de rekening? (dit kan je opzoeken op de website in zijn profiel; klik op 'bekijk persoonlijke stats'
 • Vraagt iemand een bedrag in noppes per klus of per uur?
 • Als er een bedrag voor de klus wordt afgesproken, moet dat dan ook betaald worden als de klus niet lukt?
 • Als er een bedrag per uur wordt afgesproken, hoeveel uur denkt iemand dan bezig te zijn? Wat als het langer duurt?
 • Als er een datum en tijd wordt vastgesteld, wordt er dan ook betaald als 'de vrager' afbelt?
naar a tot z lijst


Agenda

Er is elke maand wel iets binnen NOPPES te doen. Aankondigingen voor cursussen, workshops, markten, wijkbijeenkomsten en dergelijke vind je in maandelijkse nieuwsbrief en in de agenda op www.noppes.nl. Om voor plaatsing in de agenda in aanmerking te komen, moet je agendapunt noppes gerelateerd zijn en interessant zijn voor de leden. Meld een agendapunt aan de redactie:  redactie@noppes.nl

naar a tot z lijst


Bakfiets NOPPES te huur

De Noppesbakfiets is te huur voor 10 nop per dagdeel.
Reservering via info@noppes.nl of activiteiten@noppes.nl
Sleutel te verkrijgen tijdens openingstijden.


BAN (Bestuur en Actieve Noppers)

Meestal een keer per maand is er een BAN vergadering waarin de lopende zaken van de vereniging besproken worden. Het bestuur en vertegenwoordigers van werkgroepen hebben hier ook stemrecht, maar de BAN is openbaar voor alle leden. Notulen van de BAN worden, na goedkeuring, op de website gepubliceerd.

naar a tot z lijst


Bedrijven in NOPPES

Het bestuur van de Vereniging is nog aan het bekijken welk soort lidmaatschap aan bedrijven en organisaties kan worden aangeboden en onder welke voorwaarden.


naar a tot z lijst


Belastingdienst

Of er belasting over betaald moet worden, dat moet per geval beoordeeld worden door de Belasting-inspecteur. Zolang je niet meer dan 3000 nop per jaar draait, zal de Belastingdienst niet actief gaan controleren. Een (zelfstandig) ondernemer moet, als het ondernemings-activiteit betreft, gewoon ook noppestransacties in de administratie en belastingaangiften opnemen. En als iemand bijvoorbeeld zegt:"heel hartelijk bedankt, hier heb je een tientje, of een stuk taart", dan zijn dat in feite ook inkomsten. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen belastingaangifte.

Zie de tekst  van de belastingdienst.


naar a tot z lijst

 


Bemiddelen

Even snel een loodgieter of kinderopvang regelen via het Noppeskantoor is er niet bij. Het Noppeskantoor bemiddelt niet. Op de site vind je alle vraag- en aanbodadvertenties. Wil je hierop ingaan, dan moet je inloggen onder 'ledentoegang' om contact te leggen met de betreffende persoon. Ben je nog geen lid, kijk dan onder aanmelden.

naar a tot z lijst


Contact leggen

Als je het eng vindt om iets af te spreken met iemand die je niet kent, kun je eerst op neutraal terrein afspreken (in een café bijvoorbeeld of in de Noppesruimte tijdens openingstijden). Je kunt Noppescontacten opdoen door naar activiteiten te gaan. Daar ontmoet je de andere noppers in levende lijve en kun je zelf beoordelen wat voor vlees je in de kuip hebt. Kijk in de agenda, die vind je onder actueel. Ook kun je een ervaren Noppeslid om raad vragen.

naar a tot z lijst

 


Contributie

Je betaalt jaarlijks een contributie voor je lidmaatschap.  Het contributiejaar loopt van 1 juni tot 1 juni.

*    in euro’s
In mei wordt je geacht de contributie te betalen. We zullen je er aan herinneren door middel van een bericht op de site of een aankondiging in de nieuwsbrief
Je kunt ons ook machtigen om jaarlijks de contributie automatisch af te schrijven van je rekening. Dit is voor onze administratie – gerund door vrijwilligers – de gemakkelijkste manier en jij hoeft er niet meer aan te denken. Machtigingskaarten liggen op ons kantoor of we sturen je er graag een op die je gratis kunt retourneren. Ook kan de contributie betaald worden op giro 6844952 t.n.v. Vereniging Noppes.

*    in noppen
Per 1 juni 2008 geldt het volgende: Elke eerste dag van de maand wordt er automatisch 3 noppes van alle positieve noppessaldo’s afgeschreven. Leden die - tijdelijk - een negatief saldo hebben betalen zolang geen noppes-contributie.
Uit deze inkomsten betaalt de vereniging o.a. leden die meehelpen met klussen en activiteiten om het netwerk goed te laten lopen.


naar a tot z lijst


Culinair
Noppes Culinair vindt meestal de laatste vrijdag van de maand plaats, na de Noppesborrel (18.00). 1 of meer Noppesleden doen boodschappen en koken dan voor andere Noppesleden (eventueel introducés). De deelnemers schrijven 5 nop over naar rw CULINAIR (kosten ingrediënten in euro's ter plekke) tot 1 dag van te voren. De koks kunnen dan zien voor hoeveel mensen er dan ingekocht moet worden. De totale opbrengst wordt verdeeld onder de koks en de hulp bij voorbereiding en afwas. Er is dus géén vaste noppen vergoeding voor de koks. Dit is dus afhankelijk van het aantal deelnemers en de verdeling van de opbrengst. Je moet het vooral leuk vinden om te doen!


Doelstellingen NOPPES

Met NOPPES willen we het volgende bereiken:

 • Geld als ruilmiddel en niet als doel. Omdat je binnen NOPPES geen rente krijgt heeft sparen geen zin. Hierdoor stimuleren we dat je verdiende noppes steeds weer uitgeeft.
 • Het wederkerigheids principe in plaats van afhankelijkheid: het blijkt dat deelnemers die in de normale economie een sterk afhankelijke positie innemen binnen NOPPES toch vaak iets terug kunnen doen. Op deze manier kunnen mensen langer een volwaardig lid van de maatschappij blijven.
 • Persoonlijk, menselijk contact. Bij iedere transactie kom je een andere deelnemer tegen. Door veel te handelen bouw je geleidelijk een sociaal netwerk op.
 • Hergebruik van goederen: er is binnen NOPPES een levendige en groeiende handel in goederen die anders weggedaan worden.
 • Vrijheid en diversiteit: de vrijheid van het individu vinden wij belangrijk. NOPPES wil stimuleren dat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheden die het netwerk biedt benutten en uitbreiden. De diversiteit van de deelnemers én het aanbod neemt hierdoor toe.

naar a tot z lijst


Donateur worden

NOPPES vervult vele functies in de Amsterdamse samenleving; contact bevorderen tussen stadsgenoten, vaardigheden ontwikkelen, goederen hergebruiken en nog veel meer. Vind je NOPPES een leuk initiatief maar wil je (nog) geen lid worden? Word dan donateur. Iedere donatie kunnen we heel goed gebruiken. Maak je bijdrage over op giro 68 44 952 onder vermelding van ‘donatie’, t.n.v. de Vereniging NOPPES  Amsterdam.

naar a tot z lijst


DWI

Uitkeringsgerechtigden zijn niet verplicht om hun Noppesinkomsten bij de Dienst Werk en Inkomen (DWI) op te geven. Je kunt gewoon handelen, zolang je je maar aan de afspraken met de DWI houdt en beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt. Wel is het handig de DWI te informeren over je activiteiten en de omvang ervan, zodat je klantmanager op de hoogte is.

naar a tot z lijst


Elektronisch betalen

Op de website kun je inloggen als lid onder 'rekeningtoegang en adverteren' en o.a. betalingen in noppes verrichten en facturen versturen. Dit is niet alleen een innovatie voor NOPPES, maar voor alle ruilkringen in Nederland.
Betalen via de website is een hele eenvoudige handeling: je zoekt het gebruikersprofiel van het betreffende lid op met wie je gehandeld hebt. Onderaan vind je de optie 'betaling doen'. Daar vul je het bedrag en de omschrijving in, dan klik je op 'OK' en nogmaals OK ter bevestiging, klaar is je betaling.

naar a tot z lijst


Erotische diensten

Erotische diensten zijn niet toegestaan in het systeem. Dit soort advertenties worden verwijderd. Verder mag je alles aanbieden.

naar a tot z lijst


Factuur versturen

  Het is mogelijk om via de website een factuur te versturen. Zodat de betaler herinnerd wordt aan zijn verplichting om het afgesproken bedrag in noppes te betalen. De optie 'factuur versturen' vind je onderaan het gebruikersprofiel van de persoon met wie je een transactie hebt gedaan. 

naar a tot z lijst

 


Forum

Het forum op www.noppes.nl is de digitale dorpspomp van NOPPES. Hier kun je discussies aanzwengelen, ideeën lanceren en reageren op meningen van anderen.

naar a tot z lijst


Geld vragen

Af en toe proberen sluwe noppertjes hun diensten te slijten voor euro's. Maar het is absoluut niet de bedoeling dat er geld gevraagd wordt binnen noppes. Uitzondering zijn directe onkosten, zoals benzinekosten bij vervoer of ingrediënten bij een gerecht. Je kunt mensen erop aanspreken als ze geld vragen en eventueel een klacht indienen bij de klachtencommissie.

naar a tot z lijst


Gratis internetten in Amsterdam

Hieronder vind je een lijst met locaties in de stad waar je gratis of voor een klein bedrag in euro's kunt internetten. Ken je ook zo'n plek, geef het dan door aan: redactie@noppes.nl


Openbare Bibliotheken
In elke vestiging van de openbare bibliotheek van Amsterdam kun je kosteloos een half uur internetten. Er zijn meerdere computers per locatie beschikbaar. Je moet wel een bibliotheekpasje of legitimatiebewijs meenemen. Als het druk is moet je even op je beurt wachten. 's Ochtends is het meestal rustig. Je kunt in de bibliotheken jammer genoeg niet achter de ledentoegang komen, omdat de cookies uitstaan.
Cybersoek Zeeburg
Cybersoek Bezoekadres: Timorplein 22, Amsterdam, Telefoon: 020 - 6934582 is een stichting waar iedereen kan leren omgaan met computers en internet. Je kunt cursussen volgen, er zijn inloopuren met begeleiding. Ook is er een internetcafé waar je kunt surfen en e-mailen. Cursussen en begeleiding zijn gratis, voor het internetcafé betaal je eenmalig 5 euro voor een pasje. Kijk op www.cybersoek.nl bij weekoverzicht voor de tijden waarop de activiteiten en het internetcafé gehouden worden.

Buurtonline
Bij Buurtonline in heel Amsterdam Oost / Watergraafsmeer kun je voor 0,75 eurocent 1,5 uur internetten. Dagelijks geopend tussen 11.30 en 13.00 uur. Er is altijd deskundige begeleiding aanwezig. Adres: Pretoriusstraat 50.
De lokaties zijn gevestigd bij Computerhuis Pretoriusstraat , Al Maarif , Fetih , Ibno Khaldoun , OMVA , SSCCvM , TISCC , Ufuk , Wijkopbouworgaan Watergraafsmeer , Buurtcentrum de Werf en Buurtcentrum Oosterpark .
Ascii
Ascii is een non-profit internetwerkplaats die geheel op vrijwilligers draait. Dagelijks kun je er tussen 14.00 en 19.00 uur gratis internetten. Wisselende locaties, zie internet. Op dit moment: Kinkerstraat 92, Amsterdam. Donaties worden op prijs gesteld.

naar a tot z lijst


Handelstips

*    Wed niet op één paard: zet uiteenlopende advertenties. Daarmee vergroot je de kans op succes.
*    NOPPES is geen spaarsysteem, het heeft dus geen zin om een enorm noppenvermogen op te bouwen. Als je alleen maar wilt verdienen (of alleen maar uitgeven) dan blokkeert de Noppeskringloop. Dus als je wat verdiend hebt, geef het dan weer uit. Als je veel hebt uitgegeven, probeer dat dan eerst weer bij te verdienen. Zo blijven de noppen rollen!
*    Biedt niet alleen iets aan maar vraag ook. Hoe meer je handelt des te meer je in contact komt met andere leden, die vroeg of laat ook weer jouw klanten kunnen worden.
*    Bezoek zoveel mogelijk de evenementen die door NOPPES of leden georganiseerd worden. Hier zie je de andere leden in levende lijve waardoor de drempel om te handelen veel lager wordt.

naar a tot z lijst


Handleiding website

Ieder nieuw lid ontvangt een handleiding van de CYCLOSsoftware om je betalingsgegevens en advertenties te kunnen verwerken achter de rekeningtoegang. Stap voor stap wordt je daarin wegwijs gemaakt.
Mocht je deze handleiding kwijt zijn, dan kan je de Word 2000-  versie downloaden.
Ook heeft elk invoerscherm een 'vraagteken'-icoon rechts bovenin, daar vindt je bedienings-instructies.

naar a tot z lijst


Huishoudelijk Reglement

Het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging NOPPES is recent aangepast door een HR Commissie. Leden van NOPPES mogen zitting nemen in deze commissie.
Voor het aangepaste HR uit 2007, klik hier: Huishoudelijk reglement


 

naar a tot z lijst


Informatie

NOPPES organiseert elke laatste vrijdag van de maand een borrel- en ontmoetingsavond in het SBOW gebouw, 1ste Helmerstraat 106, Amsterdam. Leden en geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met de mens achter de advertentie. Er is muziek, een presentatie, optreden of workshop en er zijn hapjes voor noppes en drankjes. Bovendien kun je ook nog eens je noppeszaken regelen. De borrel begint om 18.00 uur en eindigt om 19.00 uur.
Hierna is er vaak NoppesCulinair, Noppers die koken en samen met anderen eten. Je moet je hier tevoren voor aanmelden zie hiervoor de agenda.

naar a tot z lijst

 


Initiatief

Hoe leuk NOPPES is, hangt voor een groot deel van je eigen initiatief af. Met je armen over elkaar wachten tot iemand op je advertentie reageert, brengt je natuurlijk niet ver.
Je kunt er uiteraard voor kiezen om niet zo actief te zijn, maar de ervaring leert dat hoe meer je doet, hoe leuker het wordt.
Probeer regelmatig je advertenties te verversen en kijk ook of je kunt reageren op een vraagadvertentie. Verder ben je natuurlijk geheel vrij om zelf leuke evenementen te organiseren. Zo worden er regelmatig Noppesmarkten en -feesten georganiseerd en organiseren leden regelmatig workshops en cursussen.

naar a tot z lijst


Inlogproblemen op de website

Om in te loggen moet je browser ingesteld staan op 'cookies' accepteren. Anders kun je de software niet in. Deze 'cookies' bewaren jouw persoonlijke informatie op jouw computer. Bij het uitloggen worden deze 'cookies' automatisch verwijderd, zodat niemand meer bij jouw gegevens kan.

Er zijn verschillende browsers waarmee je internetpagina's kunt bekijken. De meest gebruikte is Internet Explorer, maar hiernaast worden ook Netscape Navigator en Opera vaak gebruikt. Kijk welke browser je hebt en kijk dan hieronder bij de desbetreffende alinea hoe je je 'cookies' aan kunt zetten.

Internet Explorer 6
Surf je met het programma Internet Explorer, dan kun je via het bovenmenu je 'cookies' veranderen. Klik hiervoor op het menu-item Extra -> op Internetopties -> op Privacy. Zet nu het schuifje links op je scherm helemaal naar beneden waardoor je alle cookies accepteert. Vervolgens druk je op OK en je bent nu klaar om in te loggen.
Om alleen voor deze software cookies te accepteren kan je ook het volgende doen: druk op 'bewerken' en en typ in het bovenste lege vak de domeinnaam waar deze software op draait: voor deze software is dat www.cyclos.org/noppes en klik op toestaan. Vervolgens druk je op OK en je bent nu klaar om in te loggen.

Netscape Navigator 7
Als je met Netscape surft, dan kun je de cookies activeren via het bovenmenu. Klik op 'Edit' linksboven in het bovenmenu, daarna op -> 'Privacy and Security', -> 'Cookies', -> vink hier 'Enable all cookies' aan. Nu heb je je 'cookies' aangezet.

Voordat je opnieuw probeert in te loggen bij de ledentoegang op de Noppessite, moet je even met je muis op het inlogvenster gaan staan en dan tegelijkertijd de 'CTRL-' en 'R'-toets indrukken. Hierdoor wordt de pagina opnieuw ingeladen en kun je inloggen! Opera 7Druk op de toets F12. Er verschijnt een snelmenu, waarin je de optie 'Enable Cookies' moet aanvinken. Klik met je muis op het inlogvenster van ledentoegang en druk op tegelijkertijd op de toetsen' CTRL' en 'R' om de pagina te herladen. Je kunt nu inloggen!

Opera 7
Druk op de toets F12. Er verschijnt een snelmenu, waarin je de optie 'Enable Cookies' moet aanvinken. Klik met je muis op het inlogvenster van ledentoegang en druk tegelijkertijd op de toetsen' CTRL' en 'R' om de pagina te herladen. Je kunt nu inloggen!

APPLE MAC doet het met Netscape
Inmiddels is het bij ons bekend dat de ruilsoftware op een Mac-computer problemen kan geven. De mensen die hier last van hebben zijn alleen mensen met het Classic Mac OS (dat zijn alle Mac besturingssystemen tot en met OS 9.2.2) die Internet Explorer als browser gebruiken. De browsers Netscape en Safari geven geen problemen. Oplossing is dus: overschakelen op Netscape versie 7.0.2.

Problemen?

Mogelijk heb je problemen omdat je een hele oude browserversie hebt. Je kunt dan het beste (gratis) een nieuwe browser downloaden, waardoor je weer helemaal bij de tijd bent:

Download Internet Explorer
Download Netscape Navigator
Download Opera

Als je toch nog de melding 'login mislukt' blijft houden, dan kun je het beste een mailtje sturen aan help@noppes.nl. Vergeet niet door te geven met welk besturingsysteem (Linux, Windows, Mac) en welke browser/browserversie je werkt.
naar a tot z lijst


joepiefonds - sociaalfonds van NOPPES

Functie van het Joepiefonds: Het Joepie fonds is een sociaal fonds voor NOPPES deelnemers die op een of andere manier wel gebruik willen maken van het netwerk maar niet zelf daarvoor de benodigde noppes kunnen verdienen.

Wie kunnen aanspraak doen op het fonds:

1. Mensen die langdurig ziek zijn en niet kunnen verdienen of door hun ziekte extreme uitgaven hebben;

2. Instellingen die goede doelen nastreven;

3. Noppers die een actie voor een goed doel willen organiseren en daar noppes voor nodig hebben zonder dat zeker is of dat weer terugverdiend kan worden.

Voor aanmelding en verdere details klik op deze link

Wist je dat?

- Er een speciaal Noppesfonds is voor als je hulp nodig hebt, maar niet genoeg noppen hebt en niet in staat bent om noppen te verdienen. Of je wilt een fantastische actie beginnen om een goed doel te steunen. Je kunt dan een beroep doen op het Joepiefonds. Stuur een email naar noppesbestuur@noppes.nl Lees hier meer over het Joepiefonds.

- Er nu even niemand meer op woensdag op kantoor zit. Als je nog geen noppen hebt omdat je nog proeflid bent, of je noppen zijn op, dan kun je toch naar CULINAIR in Buurtsalon Jeltje.
Stuur een mail naar info@noppes.nl om je aan te melden en help na afloop van de maaltijd met afwassen.


Klachten

Het kan gebeuren dat een transactie niet naar wens verloopt. Maak, om misverstanden te voorkomen, van tevoren altijd duidelijke afspraken. Gaat er iets mis, probeer het dan eerst samen op te lossen. Kom je er toch niet uit? Stuur dan een e-mail naar de klachtencommissie (klacht@noppes.nl). Vermeld je rekeningwoord, het rekeningwoord van de persoon waar de klacht over gaat en een duidelijke omschrijving van de klacht. De klachtencommissie registreert de klacht en zal deze onderzoeken. Als zij tot een uitspraak komt, is deze bindend voor beide partijen. Klik hier om het klachtenreglement te downloaden.

naar a tot z lijst


Kosten

Het is toch een ruilhandelssysteem waarom moet je dan geld betalen? Het organiseren van het netwerk kost helaas ook geld. We drukken de kosten door zoveel mogelijk met noppes te doen. Toch ontkomen we niet aan telefoon- en internetkosten, de huur van het kantoor, kosten voor het versturen van brieven, het laten maken van pasjes etc.

naar a tot z lijst


Last minute advertenties

Voor gecrashte computers, lekke banden, hopeloos in de weg staande meubelstukken, concertkaartjes waar je niets aan hebt omdat je met hoge koorts in bed ligt, zijn er de Last Minute advertenties op de website. Deze service is uitsluitend bedoeld voor urgente gevallen. Alle leden kunnen zelf een Last Minute oproep plaatsen.

naar a tot z lijst


Ledentoegang
Op de website is rechts in de zijbalk de knop 'rekeningtoegang en adverteren' zichtbaar. Dit is de toegangspoort tot het rekeninggedeelte van de site, exclusief voor leden. Je kunt hierachter al je ruilzaken doen, zoals advertenties plaatsen en wijzigen, je saldo bekijken, betalingen in noppen verrichten, facturen versturen, profielen van andere leden bekijken, advertenties plaatsen of opvragen, referenties geven enz.

naar a tot z lijst


LETS in Nederland

LETS betekent Local Exchange and Trade System (soms vertaald als Lokaal Economisch Transactie Systeem) en staat voor allerlei vormen van ruilhandel. In Nederland zijn er zo’n 125 systemen; over de hele wereld zijn er enkele duizenden. Kijk voor de lijst met ruilkringen in Nederland op www.letscontact.nl

naar a tot z lijst


Nieuwsbrief

Leden ontvangen maandelijks een digitale nieuwsbrief met daarin de laatste nieuwtjes, berichten en activiteiten. Deze nieuwsbrief is hét kanaal van de Vereniging om met haar leden te communiceren. Kijk daarom altijd even naar de onderwerpen, of er iets bij zit wat je niet mag missen. Onderaan de nieuwsbrief worden steeds de nieuwste advertenties geplaatst, zodat je kan zien wat recent gevraagd en aangeboden wordt.

naar a tot z lijst


Noppen verdienen

Een makkelijke manier om eerst wat te verdienen, is het aanbieden van tweedehands goederen. Meestal heb je nog wel wat spullen op zolder staan. Ook kun je natuurlijk reageren op vraagadvertenties. Kom je er helemaal niet uit, neem dan contact op met het Noppeskantoor. Mogelijk kun je een klus doen voor de vereniging. Er zijn ook ervaren Noppesleden in het systeem die graag met je meedenken.

naar a tot z lijst


NOPPES activiteiten

Binnen NOPPES gebeurt van alles. Info- en borrelavonden, markten, cursussen, workshops, eetclubjes enzovoorts. Ook is er een kunstenaarsnetwerk en een klusserscollectief, waarbij je je kunt aansluiten. Deze activiteiten zijn een kans om andere leden te ontmoeten, zelf iets aan te bieden en te ontdekken wat er allemaal binnen NOPPES gaande is. Natuurlijk kun je ook zelf een activiteit organiseren. Op de website vind je in de agenda het actuele aanbod van Noppesactiviteiten. 

naar a tot z lijst


NOPPES, het systeem

NOPPES is een 'LETSysteem' dat in 1993 door een vriendengroepje werd opgericht en al spoedig daarna door Stichting Strohalm in Utrecht werd ondersteund. Deze steun heeft tot mei 2009 geduurd; sindsdien werkt de Vereniging geheel zelfstandig. LETS is de internationale term voor handelsnetwerken zoals NOPPES en staat voor: Local Exchange and Trade System. NOPPES is destijds gestart om te kunnen experimenteren met het LETSidee. Inmiddels is er een overkoepelend orgaan voor alle ruilkringen in Nederland: Letscontact Nederland. Wil je meer weten over de achtergronden van LETS of andere ruilkringen in Nederland, bekijk dan de website: www.letscontact.nl

Binnen NOPPES wisselen leden goederen en diensten met elkaar uit. Het aanbod is heel divers: klussen, oppassen, vervoer, tekstschrijven, computerhulp etc. De diensten worden verricht tegen punten, die wij noppes noemen. De waarde van 1 noppes is gelijk aan 1 euro. Doordat we met punten werken, hoef je geen directe ruil te doen. De punten die je verdient met een dienst, kun je naar keuze uitgeven aan een andere dienst of aan de vele tweedehands goederen die in het netwerk aangeboden worden.

NOPPES heeft een sociaal-economische functie, voor de een verruimt het systeem zijn bestedingsmogelijkheden en voor de ander is het puur een sociale aangelegenheid. Er is elke maand is er een borrel- en ontmoetingsavond vaak gevolgd door een bijeenkomst van de eetgroep. Daarnaast worden er met grote regelmaat andere activiteiten georganiseerd. Kijk in de agenda voor de plaats en tijd.  

naar a tot z lijst


Noppesbonnen

Speciaal voor de handel in kleine bedragen zijn er Noppesbonnen, handig voor markten en transacties in kleine goederen. Er zijn Noppesbonnen van een halve nop, 1 nop en 2 nop. Noppesbonnen zijn verkrijgbaar aan de balie van het Noppeskantoor. Ieder lid mag maximaal 25 noppen per maand in bonnen opnemen. Deze noppen worden dan van je rekening afgeschreven.

naar a tot z lijst


Onkosten in euro's

Als je een dienst aanbiedt mag je directe onkosten doorberekenen in geld. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de ingrediënten bij het koken of benzine voor de auto. Afschrijving, arbeidsloon e.d. horen niet bij de onkosten.

naar a tot z lijst


Openingstijden

Het Noppeskantoor is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens die uren zitten de balievrijwilligers voor je klaar om je in te schrijven, bij te staan en je vragen te beantwoorden. Ons adres is Ketelhuisplein 41 in Amsterdam (op het voormalige WG-terrein). Ons telefoonnummer is 020-428 80 80. Meestal is het kantoor in augustus wegens vakantie dicht.

naar a tot z lijst


Pasje

De Noppespas heeft als doel je te kunnen identificeren als Noppeslid, zodat je zeker weet dat je met een actief lid te maken hebt. Ook heb je de pas nodig bij speciale kortingsacties.

naar a tot z lijst


Prijzen in noppen

Hoeveel noppen moet ik vragen voor een dienst? Je mag zelf weten hoeveel noppen je voor een dienst vraagt. We raden je aan om de prijs laag te houden. Een richtlijn is tussen de 5 en 15 noppen per uur. Door niet teveel te vragen blijft het leuk en houden we de Noppeninflatie binnen de perken.

naar a tot z lijst


Profielen

Van elk lid staat op de website een profiel. Gebruikersprofiel heet dat languit. Een profiel bestaat uit je rekeningwoord, voor- en achternaam, de wijk waar je woont, je adres en woonplaats, je telefoonnummer en e-mailadres. Belangrijk voor de privacy: je kunt b.v. je adres of telefoonnummer verbergen voor anderen. Als je bv. je adres wilt verbergen, kan je dat in je profiel ‘aanvinken’ via ‘wijzig profiel’
Tevens kan je een foto van jezelf in het profiel plaatsen. (druk op het ‘boekje-icoon’ rechts bovenin het profielscherm voor de instructies)

naar a tot z lijst


Referenties

Een nieuw, experimenteel onderdeel van het elektronisch ruilen zijn de referenties. Achter de knop ledentoegang kunnen leden elkaar een beoordeling geven. Het is nog niet gezegd dat de referenties in deze vorm zullen blijven, na verloop van tijd zullen de voor- en nadelen nader worden beoordeeld.

naar a tot z lijst


Rekening

 Alle noppen die je verdient en uitgeeft, worden op je rekening bijgehouden. Als je inlogt onder de knop 'rekeningtoegeng en adverteren' op de website, kun je al je transacties en je saldo zien. 

naar a tot z lijst


Rekeningwoord

Een rekeningwoord - of noppesnaam - is de ‘codenaam’ waarmee je in het netwerk bekend staat. Je kiest zelf je rekeningwoord, bijvoorbeeld de naam van je hond, je lievelingsgerecht of een woord dat lekker klinkt. Rekeningwoorden zijn uniek binnen NOPPES, bestaan uit maximaal acht karakters en kunnen naderhand niet meer veranderd worden.

naar a tot z lijst


Rood staan

Bij NOPPES mag je tot 100 nop rood staan. Je hoeft niet eerst noppen te verdienen voordat je ze kunt uitgeven. Wel raden we je aan om uitgeven en verdienen enigszins in balans te houden. Het oppotten van noppen heeft ook niet zoveel zin. Je krijgt er toch geen rente over. Laat de noppen lekker rollen!
Let op: om te kunnen uitschrijven als NOPPESlid moet je saldo op 0 of hoger staan (zie uitschrijven).

naar a tot z lijst


Ruilen

Moet ik iets terug doen als iemand iets voor mij doet? Doordat NOPPES met punten werkt, hoef je geen directe ruil te doen met iemand. Je verdiende noppes kun je naar keuze uitgeven aan wie of wat je maar wilt. Het principe achter NOPPES is geven en nemen. Uiteindelijk moet je het aantal noppes dat je hebt uitgegeven ook weer terugverdienen.

naar a tot z lijst


Snel inschrijven?

Kom langs op ons kantoor en neem een geldig legitimatiebewijs en contant geld voor de contributie mee. We zijn geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Of kom naar een borrel- en ontmoetingsavond, iedere laatste vrijdag van de maand van 18.00 tot 19.00 uur.  

naar a tot z lijst


Sociale Dienst

Zie DWI

naar a tot z lijst


Spam, privacy, reclame, kettingbrieven e.d.

De regel is simpel: Stuur geen mail die mensen niet willen hebben.

Stuur alleen mail die Noppes gerelateerd is. Dus geen (idealistische oproepen, uitnodigingen voor activiteiten, open dagen, aanbiedingen, oproepen of deelname aan een mailactie, advertenties, kettingbrieven, piramide systemen enz.)

Stuur je een mail aan meerdere mensen, gebruik dan de BCC optie. Hierdoor blijven de mail adressen vertrouwelijk. Zet wel in je mail aan wie je hem stuurt, zodat de ontvanger weet aan wie de mail nog meer gestuurd is.

Let ook op de inhoud van je mail, als je kritiek op iemand hebt, bel dan even in plaats van een mail te sturen. Het is ook niet gewenst om per mail kritiek op iemand te geven en deze mail aan meerdere mensen te sturen. Bedenk dat geschreven tekst veel harder kan overkomen dan je bedoelt.

Als je spam ontvangt, vertel dan op de eerste plaats de afzender dat je die mail niet had willen ontvangen en wijs hem/haar op deze afspraken. Als iemand spam blijft sturen, dan kun je een klacht indienen bij help@noppes.nl.

Naast de mail zijn er genoeg andere manieren om de leden te bereiken:

 • Activiteiten voor Noppesleden kun je inleveren bij de redactie van onze Nieuwsbrief en Website redactie@noppes.nl
 • Op ons Forum kan je je meningen en opinies kwijt
 • Verder kun je uiteraard gewoon een advertentie zetten (wel de advertentie regels eerbiedigen)
 • En urgente advertenties kunnen in de Last Minute rubriek geplaatst worden

Het bestuur kan toestemming geven voor algemene mails, dit zal meestal in de vorm van een nieuwsbrief zijn. Denk hierbij aan een enquête, of een speciale oproep van een werkgroep.

naar a tot z lijst


Starterspakket

Na inschrijving ontvang je een starterspakket met daarin het A tot Z-boekje met alles over NOPPES, de handleiding ‘Internetsoftware van NOPPES’, een persoonlijk wachtwoord voor de ledentoegang op de site, de statuten en het huishoudelijk reglement van de Vereniging, een stapeltje TOK’s (Transactie OvereenKomsten) en je Noppespas. Op het moment dat je het starterspakket in handen hebt, kan de handel beginnen!

naar a tot z lijst


Statuten

Voor alle nieuwe leden en hardcore noppers: de statuten staan tegenwoordig online! Download de statuten in PDF-formaat

naar a tot z lijst


Transactie OvereenKomst (TOK)

De TOK functioneert als bewijs dat je een transactie met iemand hebt gehad. De ontvanger krijgt het origineel (blauw) en de betaler de doorslag (geel). De betaler verplicht zich het transactiebedrag binnen drie weken over te maken op de Noppesrekening van de begunstigde. Ook de ontvanger kan een Transactie invoeren, maar dan als factuur - de betaler krijgt dan automatisch een bericht met inloggen dat er een factuur is binnengekomen en kan die dan met een muisklik voldoen (of weigeren).
Zowel betaler als ontvanger kunnen de TOK's het beste een tijdje bewaren, voor het geval er onduidelijkheden ontstaan over betalingen.

naar a tot z lijst


Uitschrijven

Heb je besloten het netwerk te verlaten, laat ons dit schriftelijk weten. Je kunt hiervoor het uitschrijfformulier als word-document of als pdf gebruiken.
Voorwaarde voor uitschrijving is dat je saldo op 0 staat of positief is. Ook moet je verzoek tot uitschrijving uiterlijk op 31 mei van het lopende contributiejaar bij ons binnen zijn. Is dit niet het geval dan moet je opnieuw contributie betalen voor het volgende contributiejaar. Bij een negatief saldo is het zaak om klussen te zoeken die je kunt doen of bijvoorbeeld spullen te verkopen. Een snelle alternatieve route is dat je je Noppesschuld in euro's afbetaalt. (op postbank 6844952 t.n.v. Ver. NOPPES o.v.v. 'uitschrijven + rekeningwoord')

naar a tot z lijst


Verhuizen

Indien je binnen Amsterdam of directe omgeving verhuist, kun je zelf je gegevens in je profiel aanpassen. Verhuis je naar een andere stad, dan heeft lid blijven bij NOPPES misschien minder zin en kan je je beter uitschrijven. Je kunt op www.letscontact.nl kijken of op je nieuwe adres een ander LETSysteem actief is. Het is nog niet mogelijk je noppen mee te nemen naar een ander systeem. (uitzondering is Utrecht, waar NOPPES een experimentele wissel- en ruilmogelijkheid heeft geschapen met het ‘sterrenstelsel’) Maar daar wordt door Letscontact, overkoepelend orgaan van alle ruilkringen in Nederland, verder aan gewerkt.

naar a tot z lijst


Verzekering

NOPPES kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan derden. We raden je aan om, als je die nog niet hebt, zelf een WA verzekering af te sluiten.

naar a tot z lijst


Vitrine en boekenkast

Boekenkast   
In de Noppesruimte hebben wij een boekenkast staan waar Noppers hun oude boeken kunnen aanbieden voor andere Noppers om mee te nemen (tegen kleine noppesvergoeding uiteraard). Ben je al eens wezen grasduinen in deze boekenkast? Er zitten vaak hele leuke boeken bij!

De spelregels:
een boek blijft 3 maanden in de kast staan alwaar Noppers ze kunnen kopen voor noppes. Nadrie maanden moet je overgebleven boeken wel zelf weer komen ophalen, want daarna doen we ze in de ‘gratis-mee-te-nemen-doos’, zodat iemand ze ook weer meeneemt, want anders zouden wij een te grote voorraad houden.                                                                 

Vitrinekast:
Op het kantoor is de glazen vitrine, waarin kleine, door noppers geproduceerde producten getoond – en verkocht - worden.

De spelregels: Je mag zelfgemaakte artikelen – na overleg met de coördinator, de voorzitter of  TEEJAY – in de glazen vitrinekast plaatsen.
De kast heeft 4 ruimtes: 30cm diep x 37cm breed x 37cm hoog.
Als je artikel na 3 maanden niet verkocht is moet je het weer komen ophalen. 


Vrijwilligers

We zoeken regelmatig vrijwilligers voor diverse klussen op kantoor, bijvoorbeeld voor baliewerk, administratie, de redactie, computerondersteuning, een werkgroep of voor het organiseren van activiteiten. Stuur een mailtje naar help@noppes.nl of meld je aan bij de baliemedewerkers. De vergoeding voor vrijwilligers is 5 nop per uur (als je langer dan een jaar vrijwilliger bent bij Noppes mag je ook je contributie in noppespunten voldoen).

naar a tot z lijst


Website + algemene regels voor gebruik website

Deze website (www.noppes.nl) vervult een centrale rol bij NOPPES. We zijn het eerste ruilsysteem dat ‘online’ is gegaan. Bijna alles gebeurt via de website: adverteren, betalen, factureren, contact zoeken, rekeningafschriften en saldo bekijken en referenties geven. 
Met een wachtwoord log je in bij ‘rekeningtoegang en adverteren’ en daarachter kun je zelf je ruilzaken doen. Voor leden die geen internet hebben, zijn er op het Noppeskantoor tijdens openingsuren twee computers beschikbaar waarop leden hun administratie kunnen doen. Ook kun je in de stad op verschillende plekken gratis of tegen lage kosten internetten. Onder de G van Gratis internetten vind je een lijst met deze locaties.

algemene regels voor gebruik van de website

Om het voor iedereen gezellig te houden zijn er een aantal algemene regels opgesteld. Helaas houdt het hebben van regels ook in dat je straffen oplegt als leden er zich niet aan houden. De moderator bepaalt aan de hand van de richtlijnen de zwaarte van de sancties. Mocht je er niet mee eens zijn dan kan je een klacht indienen bij de klachtencommissie.

 • Behandel elkaar en het forum met respect.
 • Persoonlijke discussie horen op het forum niet thuis, daar is email voor.
 • Het is niet toegestaan om iemand persoonlijk op het forum aan te vallen, te kwetsen of te beledigen.
 • Gebruik geen discriminerende, kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, seksuele of andersoortige georiënteerde taal, die in strijd is met de normen van goed fatsoen in je advertenties, je avatar, je berichtjes op het forum en in het gastenboek.
 • Gebruik géén avatar die kwetsend is voor anderen.
 • Als je op het forum een nieuwe topic opent, gebruik dan een duidelijke titel die gelijk het probleem/item aan geeft.
 • Plaats op het forum geen onzinnige berichten, enkel om topics open te houden
 • Voorkom op het forum een oorlogje met woorden waarbij je je gelijk probeert te halen op gelijk welke manier. Dit gaat vaak gepaard van nonsens en zonder degelijke argumenten. Wanneer er twee van die verschillende partijen zijn, die mekaar op gelijk welke manier, proberen te overtuigen van hun 'ding' ontstaat er een oorlogje. Er komt een einde aan deze oorlog als de moderator ingrijpt of als één van de twee het opgeeft. Deze tekst geldt ook voor de berichtjes in het gastenboek.
 • Het is niet toegestaan om binnen het forum te redetwisten over een beslissing of het functioneren van een moderator.
 • Behalve het downloaden en printen voor eigen persoonlijk gebruik, is het niet toegestaan om de inhoud van het forum, zonder voorafgaande toestemming van betrokken forumleden, over te nemen, te vermenigvuldigen of op welke wijze dan ook te distribueren of openbaar te maken.
 • Mocht je een berichtje op het forum en/of in het gastenboek beledigend vinden, meldt dit dan in eerste instantie aan de persoon zelf en probeer er samen uit te komen. Geef het daarna pas door aan de moderator via een mailbericht waarin het onderwerp, datum en omschrijving wat je beledigend vind.
Noppes behoudt het recht een gebruiker bij misdragingen/provocerend gedrag tijdelijk of voorgoed te schorsen.

omgang met persoonsgegevens bij NOPPES

 • NOPPES verkoopt/stuurt geen gegevens door aan derden en gebruikt privacygegevens alleen voor hun eigen administratie. Leden gebruiken de door hen zelf verstrekte en ingevoerde gegevens om met elkaar in contact te komen om diensten en goederen uit te kunnen wisselen.
 • Spammen (ongevraagde e-mail verzenden) is niet toegestaan. Informatie waarvan je denkt dat deze leuk/interessant enz. is voor het NOPPESnetwerk, kan je mailen aan redactie@noppes.nl.
 • Reclame voor commerciële en niet-commerciële websites, die niet rechtstreeks leidt tot een concrete dienst of product voor leden van het NOPPESnetwerk is niet toegestaan. Interessante links voor leden kan je ter beoordeling doorgeven aan redactie@noppes.nl
 • Het lid, herkenbaar aan haar/zijn rekeningwoord is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn/haar geplaatste advertentie, forumbericht of tekst in het gastenboekbericht wat gekoppeld is aan het rekeningwoord. NOPPES kan niet auteursrechtelijk, burgerrechtelijk of strafrechtelijk aansprakelijk gesteld worden voor de leden geplaatste inhoud.
 • Vermeldt geen NAWgegevens in je advertentie. De leden kunnen zelf je gegevens opzoeken achter de ledentoegang
 • Klachten over uitlatingen, aanbod en gedrag van leden worden via de klachtencommissie afgehandeld.
naar a tot z lijst


werkgroepen

Voor een aantal vaste Noppes activiteiten hebben we werkgroepen opgericht. Voorbeelden zijn de werkgroepen Automatisering, Redactie, Activiteiten, Exposities. Er kunnen werkgroepen bijkomen en weer verdwijnen, geen probleem. Om alle activiteiten van de werkgroepen te stroomlijnen zijn er een aantal spelregels. Deze staan beschreven in het Huishoudelijk Reglement. Het bestuur en vertegenwoordigers van werkgroepen overleggen in de maandelijkse BAN vergadering. (zie BAN)

naar a tot z lijst


Woonplaats

NOPPES is een lokaal netwerk. Zeker 90% van onze leden woont in Amsterdam. Hoewel we ons richten op Amsterdam en omstreken, mag iedereen lid worden. Bedenk wel dat bijna iedereen in Amsterdam woont en dat je om te handelen extra reistijd en reiskosten kwijt zult zijn.

naar a tot z lijst