Noppes op Hubzilla facebook Naar Cyclos
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)
leden ingelogd: 0, gasten: 10
JOURNAAL
Verslag Culinaire Thema-avond 28 juni 2024 in De Havelaar Vrij 10 mei 2024: Verslag Culinair Buurtsalon Jeltje Vrij 3 mei 2024: Noppesleden op Texel actief tijdens expositie Vrij. 12-4-2024 Verslag Noppes Culinair Buurtsalon Jeltje Woe 27-3-2024 Verslag Culinaire Thema-filmavond 'Leven en Werk van Toby Vos' Woe. 28-2-2024 Verslag Culinaire Thema-avond in de Havelaar Vrij. 2-2-2024: Verslag rondleiding grachtenpanden met slavernij-verleden Geslaagd Jubileumfeest NOPPES 30 jaar! Wo 25-10-2023 Verslag Culinaire Thema-avond Vulkanen in De Havelaar 27 sept 23 - Verslag Culinaire Thema-avond Aardbevingen Wo 28 juni 23 - Verslag van de Culinaire Thema-avond De Octopus. Vrij 12-5-2023 Noppes-Culinair met Verwenbeursje. 19-4-2023 Verslag Culinaire Thema-avond: Geschiedenis Indo-Rock. 22-3-2023 Verslag Culinaire thema-avond Stijging Zeespiegel 22-2-23 Verslag Culinaire Tapas Thema-avond Kettingreactie in de Havelaar Verslag 10-2-2023 - CULINAIR en presentatie Element door dr. Daan Concept notulen ALV 25-1-2023 Algemene Ledenvergadering Impressie CULINAIR 10 juni 2022 Fotoverslag CULINAIR 8 april 2022 CULINAIR 11-3-2022 super gezellig CULINAIR van 10 september 2021 bij Jeltje goed bezocht en heel gezellig Verslag Culinaire Thema avond 31-1-2020 in de Havelaar BAN-vergadering Noppes 13 September 2019 2 aug. 2019 Ban vergadering en Culinaire Thema avond Vrijdag 31 mei 2019 Verslag Culinaire Thema ond Korte impressie Algemene Leden Vergadering (ALV) op 29 april 2019. NOPPES 25 jaar! Verslag feest 4-11-2018 door ZIGEUNER (Lientje) 13 jan. 2017 Nieuwjaarsbuffet 10 jun 2016 - LETS-Talk: 14 Lets bezoeken Noppes - verslag door Lets Nijmegen 22 jul - Noppes zomerbuffet 2 mei - Noppes ontving Werkgroep kansarmen uit Antwerpen

ARCHIEF

Vernieuwde Noppes site!

De nieuwe Noppes-site staat klaar op www.noppes.org. Ook op uw mobieltje uitstekend te bekijken!

Je kunt er vast een kijkje nemen ZONDER te hoeven inloggen. Op de Home-page staan de Agenda, het laatste Nieuws en een high-light uit de Markt. Je kunt alle advertenties REAL-TIME bekijken onder het menu MARKT. Grasduinen in het ledenbestand kan onder het menu SOCIAAL. Bij INFO vind je informatie over LETS en Noppes. Dit zal nog aangevuld worden. Alle persoons- en specifieke verenigingsgegevens zijn standaard afgeschermd. Om ze voor leden zichtbaar te maken, sturen we binnenkort iedereen een inlogcode. 

Work in progress. Opmerkingen, fotoos en kopij naar info@noppes.nl of info@medialounge.nl


Geslaagd Jubileumfeest Noppes 30 jaar!

naam

Zaterdag 28 okt 2023 hadden we met zijn allen een fantastisch Jubileumfeest! Buurtsalon Jeltje was van 15u 's middags tot 's avonds 22u bomvol (ca 80 gasten). FOTO MIDDEN Na de intelligente voorstelling Geld en Genoeg, van Dette Glashouwer, over het mondiale geldsysteem, deden we om terug te keren naar onszelf olv Floris een verbindingsspel met als thema De Vluchteling: we kozen een partner om mee op reis te gaan, en stelden ons het Beloofde Land voor, Utopia. Wat motiveert ons? Waar verlangen we naar? Waarvoor zijn we op de vlucht? Hoe ziet die betere wereld, ons Walden eruit (Noppes?) Valt het mee? Tegen? De vele gevarieerde antwoorden (in de vaas, midden) komen in de Jubileumkrant die binnenkort gedrukt wordt (je kunt je bijdrage nog inzenden naar info@medialounge.nl). We sloten af met een omhelzing: kom eerst maar eens bij mij, we gaan samen eten! FOTO LINKS Huda en Zeyd hadden heerlijk Syrische gekookt! Dewi (bovenin de foto links) hielp met uitserveren en de bar. FOTO RECHTS Smullen!

naam

FOTO LINKS De verschillende programmaonderdelen werden met verve aan elkaar gepraat door ceremoniemeesteres Willy van der Griendt (zalmkleurig; de dame met de mike is Jane van Lets Het Gooi). FOTO RECHTS Ex-Noppeslid Dette glashouwer deed een workshop / een-vrouws voorstelling over Geld. Ze nam ons mee op een reis van de VOC en Adam Smith naar de Rothchilds en de Centrale banken, van de goudstandaard naar het digitale geld, over meer en meer en genoeg. Nog steeds begrijpen we onze relatie met geld niet helemaal. Nog steeds wordt de gewone man bij de neus genomen, en tegelijkertijd stijgt de welvaart. Dat het rechtvaardiger kan en moet is ook duidelijk, de bestaansreden van Noppes. Dette is een fan van positive money en de circulaire euro. FOTO MIDDEN In de avond trad nieuw Noppeslid Frans Bloem op met een warm en intiem repertoire, Nederlandstalig, Engels en een beetje Frans - nou .. heel veel Frans (Bloem). Wat een entertainer! Vanaf de eerste noten hing de zaal aan zijn lippen. Songs van Aznavour, Dietrich, Sinatra: We Did It Our Way! (Doen we bij Noppes dus al 30 jaar). Met perfecte begeleiding op keys van Dennis en bij Wilde Bloem van Jonneke Siebrand. Wat is er veel talent bij Noppes! 

naam

FOTO RECHTS Al om 15u brachten Marjan en Erica de sfeer erin met het door hun geschreven en gezongen Noppeslied. Iedereen haakte in, op de melodie van Bella Ciao. FOTO MIDDEN Met de leden kwamen ook gasten mee. Zoals Gerald van LetsPebbels, Ineke van LetsAlkmaar en Jane Van LetsHetGooi. En Joke Bakker van Buurtkamer Bellamy die een filmcrew van het Gewilde Westen mee had genomen. Het door Rinke (foto) gefilmde item over ons Jubileumfeest zal te zien zijn op Salto TV. FOTO RECHTS Na afloop van het Rijke programma werd er tot sluitingstijd flink gedanst (de camera kon de danspassen niet bijhouden) op muziek samengesteld door Gert, lid van de Feestcommissie (hulde!) die verder bestond uit Marjan en bestuursleden Erica (penningmeester Noppes) en Floris (voorzitter Noppes).

Laten we snel weer een excuus vinden om zo bij elkaar te komen! Echte rijkdom is geen currency maar community, en een goed feest.

Floris

naam

Feestcommissie. Van links naar rechts: FLORIS04, DOPHEIDE, MAGNANI, GERT. Schilderij door WINNIE. Foto MAGNANI.

naam

Dette Glashouwer

naam

Frans Bloem

naam

Willy van der Griendt


Toegang tot leden van Noppes via Cyclos

De toegang tot contactgegevens van andere leden van Noppes via Leden Opties werkt momenteel niet.

Oplossing:  Log in op Cyclos. Klik in Snelkeuze op het icoontje Members en tik het rekeningwoord in van het Noppes-lid.


Wat is het Joepie-fonds ook al weer .. ?

Als een noppeslid zijn of haar lidmaatschap opzegt en er staan nog noppen op de desbetreffende noppenrekening vraag ik altijd of zij die noppen wil overmaken naar het Joepiefonds.

Wat is dat? Het Joepiefonds? wordt er dan gevraagd.

Het Joepiefonds is een noppenrekening waar leden aanspraak op kunnen maken als zij hulp nodig hebben en weinig noppen hebben.
Als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis hebt gelegen en een ander noppeslid doet boodschappen, het huishouden, of iets anders voor je, kun je daar een bijdrage aan noppen voor aanvragen.

Stuur een aanvraag naar Noppes Bestuur, die beoordelen je aanvraag, daarna krijg je de noppen op je rekening.

De Penningmeester


Het kersenbloesemfeest (de Sakura)

In 2000 schonk de Japan Women's Club 400 kersenboompjes aan het Amsterdamse Bos. Het zijn nu prachtige bomen. Noppeslid Leydy Lübbers organiseerde een bezoek aan het park om de Sakura te vieren - het kon helaas niet doorgaan. Wil je meer weten? Bel dan Leydy: 06-81 318883

bloesemparkbloesempark


ALV 13 okt 2021

naam

Onlangs vond in Jeltje de eerste maatregelloze ALV plaats. In een eerdere BAN (in Bellamy) hadden we al kunnen ervaren hoe fijn het is om weer normaal bij elkaar te zijn. Besproken werden o.a. de financiën (goedgekeurd door de Kascie), de WBTR (wet op bestuur), de verbindingen met verwante verenigingen en het WG, de regels voor het gebruik van ons kantoor door leden; we discussieerden over deze website en de noppes hangouts op Facebook en Hubzilla, en Cyclos (hyperlinks naar deze 3 plekken staan hierboven), en over de toekomst van Noppes. Welkom nieuw lid Leydy (foto 4e v R)! Binnenkort worden de volledige notulen op de website gepubliceerd. Huidig bestuur: Voorzitter: FLORIS04  (3e R); Financiën: DOPHEIDE (2e R). Beheer Noppeskantoor: ZEN2TUX (1e R). (Foto: GERT)


Uitreiking koffiewandelprijzen

Veel leden deden mee. Van de 30 die ook een foto instuurden trokken ELLEN, FANDANGO  en TURTLE een prijs (respectievelijk 25, 20 en 15 eu). 

Koffiewandelprijzen


Een greep uit de koffieketting-wandelingen

Fotoverslagjes van enkele ontmoetingen. Van nu tot de aftrap begin januari:

9 juni: KARELTJE en MAGNANI

MAGNANI en KARELTJE

Bij elkaar op de koffie. We zien wijn, nootjes en bloemen. Maar helaas niet wat er op de smartphone getoond wordt. We lachen natuurlijk wel mee, maar vooral omdat lachen gezond is!

12 mei: KARELTJE en TEEJAY praten bij

TEEJAY en KARELTJE

Een prettig gesprek tussen twee aangename mensen. KARELTJE (L) editte zichzelf tot een Van Gogh; TEEJAY kijkt ons tevreden toe, ik zie bij hem een knipoog aankomen.

24 mrt: KOLNOPPE en NICO, NICO en KARELTJE

KOLNOPPE NICO06 KARELTJE

Twee keer een rondje Sloterplas, de plek waar NICO dagelijks aan het ploggen ofwel troeptrimmen is: een combinatie van trimmen en zwerfvuil opruimen. Zij amuseerden elkaar met imitaties van Koot & Bie, en Kreatief met kurk. 

17 mrt: ARJUNA en BEGONIA

BEGONIA ARJUNA

Op verkiezingsdag togen BEGONIA en ARJUNA naar het Westerpark voor een Coffee2Go. Zij deelden hun belangstelling voor planten en dieren. Gesnoeide takken werden gedetermineerd met een speciale app en naar huis meegenomen om in de tuin te stoppen... BEGONIA kreeg een chocolade paashaas (zie foto), omdat zij regelmatig de post verzorgt van ARJUNA. In het verleden verzorgde BEGONIA weleens de kat, tegen noppen, nu is vooral chocolade het ruilmiddel...

7 mrt: KYRA en NICO

KYRA01 NICO06

Senior Advisor openbare ruimte KYRA wandelt met plogger en netwerker NICO bij de Zaansche schans. Ze delen een passie voor de relatie mens en omgeving. 

7 mrt: DOPHEIDE, ELLEN en ASSIOPEIA lopen een stukje Brettenpad

DOPHEIDE ELLEN ASSIOPEIA

In het Westerpark liepen zij een stukje over het Brettenpad dat tot aan Haarlem loopt. Ze hopen dat het weer snel zo goed wordt dat ze opnieuw culinaire picknicks kunnen gaan organiseren in het Vondelpark. Die waren afgelopen jaar goed bezocht en een groot succes.

4 mrt: FLORIS04 en DOPHEIDE denken OM

DOPHEIDE en FLORIS04

We spraken over de community-kant van onze vereniging. Fitness activiteiten bijvoorbeeld. DOPHEIDE kreeg op een advertentie voor een Personal Coach al meerdere leuke reacties om samen iets aan sport te gaan doen. Een goede tip voor anderen! FLORIS04: een zoom-fitnessuurtje op een vast tijdstip waaraan leden thuis mee kunnen doen - wie wil dat mee opzetten? Mail naar info@noppes.nl DOPHEIDE zit ook in een koor, dat een Klimaatlied, speciaal gecomponeerd voor het Klimaatalarm, ten gehore brengt.

22 feb: SPIEGEL, FANDANGO en FLORIS04 filosoferend door het Westerpark

HED en FLORIS04

In een zonovergoten Westerpark analyseerden wij de wereldproblemen en kwamen tot ronduit briljante inzichten. Een onderling compromis bleef helaas buiten bereik, dus voorlopig zal de mensheid nog niet gered kunnen worden. Onze stemming leed er niet onder!

22 feb: HED en FLORIS04 drinken thee langs de kade

HED en FLORIS04

HED maakt abstracte schilderijen en portretten in opdracht. Ze heeft op veel plaatsen geexposeerd, zoals Arti et amicitiae in Amsterdam. We zaten op een bankje voor haar woning in de Staatsliedenbuurt in de zon, dronken thee en spraken over kunst en haar werk (hierboven: HED portretteerde Eva Damave).

22 feb: ZEN2TUX, ASSIOPEIA en TURTLE in het Amsterdamse bos

ZEN2TUX, ASSIOPEIA en TURTLE in het Amsterdamse bos

Hier en daar lag nog ijs, maar zij waagden zich er niet op. Met T. werd gesproken over spirituele zaken, A. bracht de gewenste  ondersteuning van het bestuur door leden in.

16 feb: MIJLSTAP en ARJUNA in de 9 straatjes

MIJLSTAP en ARJUNA op CS

MIJLSTAP en ARJUNA namen een coffee2go op CS en liepen naar de 9 straatjes, onderweg bewonderden ze de scheve gevels. In de 9 straatjes waren nog enkele etalages te bewonderen, maar er stonden ook veel winkels leeg. Wij maakten een praatje met de eigenaresse van een designwinkel, die blij was dat we wilden luisteren. Corona had ook hier een enorme slag geslagen. Er waren veel donkere etalages die te huur stonden.

14 feb: ARJUNA en TEXEL op Texel

ARJUNA en TEXEL aan het strand van Texel

ARJUNA en TEXEL hebben een Coffee 2 go meegenomen op hun ijstocht. Ze spraken over LETS Texel en NOPPES; de LETS ketting gaat inmiddels over zee.Het zou mooi zijn als de ketting doorloopt. Ook bij LETS-Texel is een ketting gestart met LETS-leden.

12 feb: LENNERT op het ijs met REMBRAND

LENNERT schaatst met REMBRAND

LENNERT en REMBRAND wandelen wel vaker samen en wagen zich hier op glad ijs .. LENNERT: IJspret op de Nieuwe Diep bij het Flevopark, zonder schaatsen. We waren aan het wandelen toen we keiharde muziek hoorden en plotseling het hele ijs vol met hossende mensen op stampende muziek zagen. Hans ging de dag erna terug met schaatsen. Hij deed de choco-ketting met 3 mannen uit Eindhoven.

5 feb: FLORIS04 wandelt met LENNERT

FLORIS04 wandelt met LENNERT

FLORIS04: LENNERT en ik slenteren op een druilerige voormiddag door het Oostelijk havengebied. Hij baalt flink van de corona maatregelen, buiten de deur is bar weinig meer te doen. Zijn vrienden komen op bezoek maar door de lockdown is dat ook ingeperkt. Ik kan me voorstellen dat er, als vervolg op de Kettingactie, één of meerdere Vriendencirkels in het leven komen, van leden die elkaar bezoeken en indien nodig elkaar in de gaten houden of helpen, ondersteund door het Bestuur en het Joepiefonds. Laten we eens kijken of daar behoefte aan is en draagvlak voor, en hoe we dat dan kunnen opzetten. Als je hier op wilt reageren: info@noppes.nl

4 feb: MAGNANI wandelt met WINNIE

MAGNANI bezoekt WINNIE

WINNIE: We kennen elkaar al dertig jaar, uit de tijd dat ik op de dochter van MAGNANI paste, die inmiddels 32 is. We hebben goede herinneringen aan die tijd. We zijn geen doorsnee vrouwen! MAGNANI: Volgens mij zijn Noppers sowieso geen doorsnee mensen. De meeste zijn wel alternatief, geëngageerd, milieubewust en zo, maar er zijn Noppesleden uit alle lagen van de maatschappij. Door deze kettingactie wordt de vereniging weer socialer, ik ben heel enthousiast over de wandelingen!

3 feb: TEEJAY bezoekt GRAFIEK

TEEJAY bezoekt GRAFIEK

GRAFIEK: Hierboven zie je twee van mijn werken. Theo kwam vanochtend bij mij koffiedrinken. We bespraken onder andere een transactie, een hondenmandje voor op de fiets. Maar het hondje komt er niet, dus heb ik het mandje ook niet meer nodig (;-). 

3 feb: ARJUNA bezoekt MARINA

ARJUNA ontmoet MARINA

ARJUNA: Vanochtend met MARINA gewandeld, door de regen naar haar tuintje, en vervolgens bij mij gelunched. Een heel gezellige ontmoeting waarbij we wederzijds allerlei verhalen uitgewisseld hebben. MARINA geeft voor noppes Engelse les en doet kinderoppas. Met haar verdiende noppen neemt ze bij mij lessen Frans! 

29 jan: ASSIOPEIA wandelt met THULE en CHI

ASSIOPEIA ontmoet TURTLE

ASSIOPEIA breide op 27 januari verder aan de ketting met een bezoek aan de lichtjesketting van THULE en haar buurtgenoten op de Mauritskade. Zoals op de foto te zien is had ze enige familieleden meegenomen, alsmede haar tamme rat. Daags daarna groeide de ketting aan met een wandeling samen met CHI die een rondleiding gaf in en rond het Westerpark: bloeiende hamamelis (toverhazelaar), bloeiende katjes van de els en de hazelaar en het verschil tussen beide, alsmede enige aartsengelen. De wandeling werd afgesloten met een warm drankje bij het vuur van Het Wilde Westen.

22 jan: CARO.0 en MARKLOP

Ketting 1 - 3e bezoek

CARO.0 ging langs bij MARKLOP : we wonen aan dezelfde binnentuin,waar ik de net geschilderde gang in Mexicaanse sfeer bewonderde,en we wat bijkletsten over ons wel en wee. We kennen elkaar al heel wat jaren ,van o.a. spirituele marktjes in Oost van toen nog Noppeslid Patricia, en massages (MARKLOP), pc klusjes (CARO.0), en vele kopjes thee en knuffels. MARKLOP was ook een van de lieverds die na mijn ziekenhuisopname eind oktober boodschappen voor me deed toen ik nog niks kon. Sorry MARKLOP voor de slechte kwaliteit foto's en het bewegen .. het is ook een bewogen tijd zullen we maar zeggen .....

21 jan: FLORIS04 wandelt met ASSIOPEIA

FLORIS04 ontmoet ASSIOPEIA

FLORIS04: We slenterden door het Beatrixpark en spraken o.a over Recht en Krom (Hanneke is naast keramist ook jurist). Over WG-werkbijdragen: als je je daarvoor aanmeldt krijg je een vergoeding van 5 nop/u. En dat de winteraconieten hier al in de knop stonden .. We sloten af met een geanimeerd gesprek met de cappuccino-man, die alles over Noppes wilde weten!

20 jan: FLORIS04 en ARJUNA op CS

Ingrid

Oud-voorzitter Arjuna en Floris04 namen vanaf CS de pont naar het NDSM en kwamen tussen de loodsen en oprukkende nieuwbouw in gesprek met een broedplaatsbeheerder die langs de kade containerateliers verhuurt. De terugtocht door de donkere haven met al zijn lichtjes langs de wal was spectaculair. Jaren geleden speelden we samen klassieke gitaarmuziek.

18 jan: MAGNANI en CARO.0

Ketting 1 - 2e bezoek

MAGNANI ontmoette CARO.O. MAGNANI: We hebben uitgebreid gepraat en tips en recepten uitgewisseld voor gezond leven. CARO.0 kwam met een heerlijk recept voor een vegaburger! CARO.0: Dit is een tekening van een omhelzing door de Engelse tekenaar Mackesy die ik volg en die me vaak raakt. Een passend beeld!

De aftrap op 17 jan: FLORIS04 wandelt met MAGNANI 

Start Ketting 1

MAGNANI (oud-voorzitter) en FLORIS04 (huidig voorzitter) kofiiewandelden een middagje door de Nieuwmarktbuurt en praatten bij over het bestaansrecht van Noppes, privézaken en nog veel meer. We moeten mild met elkaar omgaan, was een van onze conclusies, en onze leden koesteren. We ontdekten elkaar opnieuw, én een bijzondere oude Armeense kerk uit 1718 plus gedenksteen!


Waarom lid worden? Bekijk de Noppesflyer.

NOPPES is een LETS-community (Local Exchange and Trade System) met een eigen ruilmunt (de Nop) voor het uitwisselen van diensten en goederen.

(Proef)lid worden? Klik op de oranje link hier boven

Probeer Noppes een half jaar uit. Vanwege Corona zijn de verenigingsaktiviteiten voorlopig beperkt, maar de leden kunnen gewoon handelen. Bekijk hier het Vintage Promo filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=OnVJZCP5uPU

Meer info? Bel: 020 - 4288080 (Erica 06-23481779)

Wil je het bestuur ondersteunen?

Er is altijd van alles aan de hand bij Noppes, meer dan genoeg voor het Bestuur om hulp te verwelkomen! Heb je bijvoorbeeld verstand van WordPress, PHP, of heb je ideeen om aktiviteiten te organiseren of leden te werven, of wil je een avond organiseren, of heb je administratieve vaardigheden, of .. etc .. Je weet ons te vinden: info@noppes.nl

Het bestuur (FLORIS04, DOPHEIDE)


25 Jarig NOPPES Jubileum 4 november 2018

Op zondag 4 november 2018 vierde NOPPES haar 25 jarig jubileum. Wethouder Marjolein Moorman opende het feest om 15.00 uur. Het Alkmaarse straat orkest sloot de avond af (REMBRAND).


Blij van NOPPES!

ASSIOPEIA: Dank aan iedereen die mij hielp!

Wat werd ik de afgelopen maanden toch weer blij van Noppes!
Toen ik krachtdadig had besloten dat nu eindelijk muren en plafond van mijn woonkamer annex keuken geschilderd moesten worden heb ik er zeer over nagedacht hoe ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen.
Ik schatte dat het voor twee mensen zo'n dag of drie zou duren, maar ja, wie vindt het nou leuk om drie dagen achter elkaar boven het hoofd mijn plafonds te schilderen? Toen ik op de Jeltje-CULINAIR vroeg wie me zou willen helpen had ik dan ook mijn plan klaar: Ik vroeg of gegadigden zich wilden opgeven voor één of meer blokken van drie uur binnen de door mij geplande tijd.
En zie daar: FCV, GIGI, AYUDAME en THEODORA vulden gezamenlijk 6 blokken in. Niet alleen lukte de klus prima binnen de geplande tijd, maar het was nog heel gezellig ook (hoewel knap vermoeiend, met al het gesjouw voor en na).

assiopea


Ook een ander probleem werd vlot opgelost: vorig jaar had ik mijn gammele trapleer bij de vuilnis gezet, maar HARTMAN kwam zijn door het leven getekende exemplaar te leen afleveren, en haalde die ook weer op. Inmiddels heeft OZZIEVO mijn defecte vaatwasser vakkundig afgekoppeld.”Dat is niet zo moeilijk, mevrouw”, zei de behulpzame telefonist die me meldde dat het bedrijf dat de nieuwe vaatwasser kon leveren wel aan maar niet af zou koppelen, maar ik zag het al voor me hoe mijn woning langzaam maar zeker onder water zou komen staan. En dat is nu dus niet gebeurd. Dank aan allen!

En voor wie verder nog noppen wil verdienen: binnenkort wordt wel duidelijk wat Noppes voor klussen kan doen voor de Vereniging WG-terrein (dat is een verplichting volgens ons huurcontract, zie de BAN-notulen). Dan kan je daarmee rijk worden want de Vereniging NOPPES betaalt de klussende nopper in de eigen currency. Ik heb trouwens nòg een kamertje te schilderen, maar daar wacht ik nog even mee. Alles op z'n tijd. Maar wie interesse heeft kan zich nu alvast melden! ASSIOPEA.

Amuse: Noppes maakt dat ik me rijk voel!

Omdat ik door te koken, te chauferen en bestuurslid te zijn me kan permitteren om naar ZIGEUNER (Lientje) te gaan voor mijn lastige voeten. (Ze is echt heel goed).
Heerlijke walnoten en  lavendelolie te kopen tegen noppen en in dit geval de olie in euro's bij SVAHA (Emiel). Hij moet de olie ook in euro's betalen maar die is dan ook van een geweldige kwaliteit en stukken goedkoper.
SVAHA is ook degeen die mijn vlonder in de olie heeft gezet voor noppen.
Laat ik vooral CHECKUS (Bob) niet vergeten met zijn creatieve oplossingen voor alle huis, tuin en keukenklussen.
Ieder jaar is MSTOF (Karin) degeen die op professionele wijze mijn warrige boekhouding verzorgt en me tips aandraagt.
Ben ik in de lappenmand of weer eens door mijn rug dan is TOMMIE (Wanda), de schoonmaakster, mijn reddende engel.
Snap je waarom ik me rijk voel bij NOPPES?
Al die bovenstaande noppers... en sorry voor degeen die ik vergeet, heel hartelijk dank!!


Vrienden van NOPPES

LETS-Talk! Een avond met 14 andere LETS en 1 Timebank

Vrijdag 10 juni aten we met Pebbles (Amsterdam) en LETS Arnhem, Drachten, Denhaag (Timebank), Ermelo, Hilversum, Nijmegen, Purmerend, Rotter-DAM, Texel, Utrecht, Woerden en Zoetermeer. Het grootste netwerk kwam uit België: LETS Oostende. Elke LETS kreeg kort het woord. Er was veel warmte, veel gemeenschappelijke ervaringen, onverwacht veel optimisme en veel ideeën. We bedanken alle aanwezigen en iedereen die meehielp aan de voorbereiding. We houden contact met elkaar, en deze LETS-Talk krijgt zeker een vervolg!

Bezoek uit Antwerpen

Op maandag 2 mei ontving Noppes een delegatie van de opleiding Maatschappelijk werk uit Antwerpen (België) voor een informatieve lunch in het Noppeskantoor (lees verder bij Journaal).

Lunch met Antwerpenaren in Noppeskantoor

Lokatie: Noppeskantoor, Foto: Rembrand / Floris04


Over NOPPES

Noppesleden zijn ondernemend:

Een kleine willekeurige greep:

SavitaSneeuwWandeling.jpg

Erik Haezebrouck is oprichter van spiritueel centrum Savita. Soms worden er Noppesweken georganiseerd. Meer info: www.savita.nl.

biodanza

Vera Lötters geeft cursussen Biodanza voor vrouwen (ook deels in noppen).
Meer info: www.biodanzametvera.nl

Noppesleden zijn creatief

12 Noppeskunstenaars toonden via 2 beamers 80 werken op culinair van 9 sept 2016. Hieronder staat een compositie met van iedere kunstenaar een werk (bovenste rij; vlnr:) Hillye van Eerten, Fenneke de Kramer, Eric Simons, Hedwig van der Heijden, Floris Hollestelle, Hans Puts; (onderste rij; vlnr:) Hanneke van Wijk, Irene Sminia, Mine Yapar, Sara Schrijvers, Erik Harperink, Wilma Breukelaar.

Klik op de namen om naar hun websites te gaan.

Postzegels kunstenaars 9 sep 2016


NOPPES is een economisch netwerk:

De meest populaire diensten bij NOPPES zijn vervoer en hulp bij verhuizingen, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en spiritueel aanbod. Andere voorbeelden zijn de reparatie van apparaten, dierenoppas en kledingherstel.

Er worden allerhande goederen verhandeld: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad, muziek- en filmdragers, fietsen - je kunt het zo gek niet bedenken. 

NOPPES is een sociaal netwerk:

NOPPES heeft een kern actieve leden die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor de vereniging. Dit zijn om te beginnen de maandelijkse culinairs, ook dit jaar weer in Buurtsalon Jeltje. Hier kun je informeel bij een goedkope maar lekkere maaltijd elkaar leren kennen.

noppesSocNet.jpg

NY2016_borrel.jpg
(Foto's: ROVER61, foto Hans en Tine: GERT)


Een beetje geschiedenis ..

LETS ontstond in 1983 in Canada, in het stadje Courtenay in Comox Valley. Bij het vertrekken van de militaire basis en de enige andere werkgever, verloren heel veel burgers van het stadje, tamelijk gelegen in The Middle of Nowherehun baan en inkomen. Ondernemend als ze waren lieten ze zich niet op de kop zitten en verzonnen een systeem om toch onderling te kunnen blijven handelen. Aangezien ze snel door hun dollars heen waren, werd het een gesloten systeem met een eigen munt. Ze noemden het LETS, wat staat voor Local Exchange and Trade System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilhandelsnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu, in 2017, zitten we op ca. 450 leden. 
Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Eh .. alweer 24 jaar (;-)

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be

Het bestuur