facebook Naar Cyclos

Verenigingszaken

Noppes bedankt haar vijwilligers en wenst alle leden het allerbeste voor 2021. Laten we hopen dat deze corona-ellende snel bedwongen wordt en we elkaar weer op de normale manier kunnen zien en ontmoeten! Voorlopig geen BAN of ALV (wellicht online), wel is er elke dinsdag spreekuur op het Noppeskantoor.

Kettingbezoek

Kettingbezoek

Om te laten zien dat we ons niet door corona laten verslaan is er een kettingbezoek door de vereniging gestart. Hoe het werkt staat uitgelegd in de Noppesmailbrief van 17 jan jl. Zie ook Forumbijdrage CARO.0. Tien mensen zijn al begonnen. Meld je aan bij info@noppes.nl of info@medialounge.nl

Neem contact op met een Noppeslid dat je wel weer eens zou willen zien en bezoek elkaar thuis, of buiten bij een koffiewandeling. Chatten of (video)belllen kan ook. Bijvoorbeeld via Whapp, Signal of Element Secure Messenger (laatste twee WhatsApp alternatieven die géén privé data van je smartphone halen). 

Laat een bezoekje (chat) weten aan info@noppes.nl of info@medialounge.nl, graag met een foto of een tekstje! Dan kunnen we de ketting in kaart brengen en kom je in aanmerking voor een koffiestrippenkaart. Zie hieronder de eerste ontmoetingen. De bezochte persoon benadert vervolgens weer iemand anders (enzovoorts). 

Zou het niet mooi zijn als we (bijna) iedereen zouden bereiken? 

Starters van een ketting krijgen de eerste drankjes betaald. En ben niet verbaasd als je ineens zelf gebeld wordt door een nog onbekende Nopper.

Take care, houd moed en tot ziens!

Het Noppesbestuur / Floris

Kettingverslag

Ketting 1 - 3e bezoek

Ketting 1, bezoekje 3 (22/1/21): MARKLOP - CARO.O (MAGNANI, FLoris)

Ik (Caro0) ging langs bij Marklop aan huis (we wonen aan dezelfde binnentuin),waar ik de net geschilderde gang in Mexicaanse sfeer bewonderde,en we wat bijkletsten over ons wel en wee. We kennen elkaar al heel wat jaren ,van o.a. spirituele marktjes in Oost van toen nog Noppeslid Patricia,massages (Marklop) ,pc klusjes (Caro0) ,en vele kopjes thee en knuffels. Marklop was ook een van de lieverds die na mijn ziekenhuisopname eind oktober boodschappen voor me deed toen ik nog niks kon. Sorry Marklop voor de slechte kwaliteit foto's en het bewegen ..het is ook een bewogen tijd zullen we maar zeggen.....

Hanneke

K3/1. ASSIOPEIA (21 jan)

Lunchafspraak in het Beatrixpark. We spraken o.a over recht (Hanneke is naast keramist ook jurist), krom, WG-werkbijdragen (meld je aan voor WG-klussen, je komt dan in aanmerking voor een vergoeding van 5 nop/u) en de bloemen in het Beatrixpark die al in de knop zijn gegaan.

Ingrid

K2/1. ARJUNA - Floris (20 jan) 

Oud-voorzitter Arjuna en Floris04 namen vanaf CS de pont naar het NDSM en kwamen tussen de loodsen en oprukkende nieuwbouw in gesprek met een broedplaatsbeheerder die langs de kade containerateliers verhuurt. De terugtocht door de donkere haven met al zijn lichtjes langs de wal was spectaculair. Jaren geleden speelden we samen klassieke gitaarmuziek.

Ketting 1 - 2e bezoek

K1/2. CARO.O - MAGNANI (18 jan)

MAGNANI ontmoette CARO.O. Caroline: een tekening van een omhelzing door de tekenaar Mackesy die ik volg en die me vaak raakt. Een passend beeld!

Start Ketting 1

K1/1. Floris / MAGNANI, Start op 17 jan

MAGNANI (oud-voorzitter) en Floris (huidig voorzitter) kofiiewandelden een middagje door de Nieuwmarktbuurt en praatten bij over het bestaansrecht van Noppes, privézaken en nog veel meer. We ontdekten elkaar weer opnieuw, én een oude Armeense kerk (1718) plus gedenksteen!

 

Waarom lid worden? Bekijk de Noppesflyer.

NOPPES is een LETS-community (Local Exchange and Trade System) met een eigen ruilmunt (de Nop) voor het uitwisselen van diensten en goederen.

(Proef)lid worden? Klik op de oranje link hier boven

Probeer Noppes een half jaar uit. Vanwege Corona zijn de verenigingsaktiviteiten voorlopig beperkt, maar de leden kunnen gewoon handelen. Bekijk hier het Vintage Promo filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=OnVJZCP5uPU

Meer info? Bel: 020 - 4288080 (Erica 06-23481779)

Wil je het bestuur ondersteunen?

Er is altijd van alles aan de hand bij Noppes, meer dan genoeg voor het Bestuur om hulp te verwelkomen! Heb je bijvoorbeeld verstand van WordPress, PHP, of heb je ideeen om aktiviteiten te organiseren of leden te werven, of wil je een avond organiseren, of heb je administratieve vaardigheden, of .. etc .. Je weet ons te vinden: info@noppes.nl

Het bestuur (Zen2Tux, Floris04, Wedek)


25 Jarig NOPPES Jubileum 4 november 2018

Op zondag 4 november 2018 vierde NOPPES haar 25 jarig jubileum. Wethouder Marjolein Moorman opende het feest om 15.00 uur. Het Alkmaarse straat orkest sloot de avond af (REMBRAND).


Blij van NOPPES!

ASSIOPEIA: Dank aan iedereen die mij hielp!

Wat werd ik de afgelopen maanden toch weer blij van Noppes!
Toen ik krachtdadig had besloten dat nu eindelijk muren en plafond van mijn woonkamer annex keuken geschilderd moesten worden heb ik er zeer over nagedacht hoe ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen.
Ik schatte dat het voor twee mensen zo'n dag of drie zou duren, maar ja, wie vindt het nou leuk om drie dagen achter elkaar boven het hoofd mijn plafonds te schilderen? Toen ik op de Jeltje-CULINAIR vroeg wie me zou willen helpen had ik dan ook mijn plan klaar: Ik vroeg of gegadigden zich wilden opgeven voor één of meer blokken van drie uur binnen de door mij geplande tijd.
En zie daar: FCV, GIGI, AYUDAME en THEODORA vulden gezamenlijk 6 blokken in. Niet alleen lukte de klus prima binnen de geplande tijd, maar het was nog heel gezellig ook (hoewel knap vermoeiend, met al het gesjouw voor en na).

assiopea


Ook een ander probleem werd vlot opgelost: vorig jaar had ik mijn gammele trapleer bij de vuilnis gezet, maar HARTMAN kwam zijn door het leven getekende exemplaar te leen afleveren, en haalde die ook weer op. Inmiddels heeft OZZIEVO mijn defecte vaatwasser vakkundig afgekoppeld.”Dat is niet zo moeilijk, mevrouw”, zei de behulpzame telefonist die me meldde dat het bedrijf dat de nieuwe vaatwasser kon leveren wel aan maar niet af zou koppelen, maar ik zag het al voor me hoe mijn woning langzaam maar zeker onder water zou komen staan. En dat is nu dus niet gebeurd. Dank aan allen!

En voor wie verder nog noppen wil verdienen: binnenkort wordt wel duidelijk wat Noppes voor klussen kan doen voor de Vereniging WG-terrein (dat is een verplichting volgens ons huurcontract, zie de BAN-notulen). Dan kan je daarmee rijk worden want de Vereniging NOPPES betaalt de klussende nopper in de eigen currency. Ik heb trouwens nòg een kamertje te schilderen, maar daar wacht ik nog even mee. Alles op z'n tijd. Maar wie interesse heeft kan zich nu alvast melden! ASSIOPEA.

Amuse: Noppes maakt dat ik me rijk voel!

Omdat ik door te koken, te chauferen en bestuurslid te zijn me kan permitteren om naar ZIGEUNER (Lientje) te gaan voor mijn lastige voeten. (Ze is echt heel goed).
Heerlijke walnoten en  lavendelolie te kopen tegen noppen en in dit geval de olie in euro's bij SVAHA (Emiel). Hij moet de olie ook in euro's betalen maar die is dan ook van een geweldige kwaliteit en stukken goedkoper.
SVAHA is ook degeen die mijn vlonder in de olie heeft gezet voor noppen.
Laat ik vooral CHECKUS (Bob) niet vergeten met zijn creatieve oplossingen voor alle huis, tuin en keukenklussen.
Ieder jaar is MSTOF (Karin) degeen die op professionele wijze mijn warrige boekhouding verzorgt en me tips aandraagt.
Ben ik in de lappenmand of weer eens door mijn rug dan is TOMMIE (Wanda), de schoonmaakster, mijn reddende engel.
Snap je waarom ik me rijk voel bij NOPPES?
Al die bovenstaande noppers... en sorry voor degeen die ik vergeet, heel hartelijk dank!!


Vrienden van NOPPES

LETS-Talk! Een avond met 14 andere LETS en 1 Timebank

Vrijdag 10 juni aten we met Pebbles (Amsterdam) en LETS Arnhem, Drachten, Denhaag (Timebank), Ermelo, Hilversum, Nijmegen, Purmerend, Rotter-DAM, Texel, Utrecht, Woerden en Zoetermeer. Het grootste netwerk kwam uit België: LETS Oostende. Elke LETS kreeg kort het woord. Er was veel warmte, veel gemeenschappelijke ervaringen, onverwacht veel optimisme en veel ideeën. We bedanken alle aanwezigen en iedereen die meehielp aan de voorbereiding. We houden contact met elkaar, en deze LETS-Talk krijgt zeker een vervolg!

Bezoek uit Antwerpen

Op maandag 2 mei ontving Noppes een delegatie van de opleiding Maatschappelijk werk uit Antwerpen (België) voor een informatieve lunch in het Noppeskantoor (lees verder bij Journaal).

Lunch met Antwerpenaren in Noppeskantoor

Lokatie: Noppeskantoor, Foto: Rembrand / Floris04


Over NOPPES

Noppesleden zijn ondernemend:

Een kleine willekeurige greep:

SavitaSneeuwWandeling.jpg

Erik Haezebrouck is oprichter van spiritueel centrum Savita. Soms worden er Noppesweken georganiseerd. Meer info: www.savita.nl.

biodanza

Vera Lötters geeft cursussen Biodanza voor vrouwen (ook deels in noppen).
Meer info: www.biodanzametvera.nl

Noppesleden zijn creatief

12 Noppeskunstenaars toonden via 2 beamers 80 werken op culinair van 9 sept 2016. Hieronder staat een compositie met van iedere kunstenaar een werk (bovenste rij; vlnr:) Hillye van Eerten, Fenneke de Kramer, Eric Simons, Hedwig van der Heijden, Floris Hollestelle, Hans Puts; (onderste rij; vlnr:) Hanneke van Wijk, Irene Sminia, Mine Yapar, Sara Schrijvers, Erik Harperink, Wilma Breukelaar.

Klik op de namen om naar hun websites te gaan.

Postzegels kunstenaars 9 sep 2016


NOPPES is een economisch netwerk:

De meest populaire diensten bij NOPPES zijn vervoer en hulp bij verhuizingen, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en spiritueel aanbod. Andere voorbeelden zijn de reparatie van apparaten, dierenoppas en kledingherstel.

Er worden allerhande goederen verhandeld: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad, muziek- en filmdragers, fietsen - je kunt het zo gek niet bedenken. 

NOPPES is een sociaal netwerk:

NOPPES heeft een kern actieve leden die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor de vereniging. Dit zijn om te beginnen de maandelijkse culinairs, ook dit jaar weer in Buurtsalon Jeltje. Hier kun je informeel bij een goedkope maar lekkere maaltijd elkaar leren kennen.

noppesSocNet.jpg

NY2016_borrel.jpg
(Foto's: ROVER61, foto Hans en Tine: GERT)


Een beetje geschiedenis ..

LETS ontstond in 1983 in Canada, in het stadje Courtenay in Comox Valley. Bij het vertrekken van de militaire basis en de enige andere werkgever, verloren heel veel burgers van het stadje, tamelijk gelegen in The Middle of Nowherehun baan en inkomen. Ondernemend als ze waren lieten ze zich niet op de kop zitten en verzonnen een systeem om toch onderling te kunnen blijven handelen. Aangezien ze snel door hun dollars heen waren, werd het een gesloten systeem met een eigen munt. Ze noemden het LETS, wat staat voor Local Exchange and Trade System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilhandelsnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu, in 2017, zitten we op ca. 450 leden. 
Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Eh .. alweer 24 jaar (;-)

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be

Het bestuur