Naar Cyclos facebook
 
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)

GELD en ECONOMIE

De officïele sites van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt; en die van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)

Kijk wat Mike Maloney heeft te zeggen over geld, (centrale) banken en nog veel meer .. in zijn Videos en zijn website The hidden secrets of money

Econoom Richard Werner maakte een documentaire over de invloed van de Japanse centrale bank op de Japanse economie: Princes of the Yen

Economix is een prachtig en helder comic-boek waarin de geschiedenis van de economie wordt verteld, van de 17e eeuw tot nu. Zie Economix: how our economy works (and doesnt work), in words and pictures. Wordt dit de eerste Nobelprijs voor een comic book?


Noppes kantoor te huur voor 30 nop per dagdeel

Het bestuur brengt onder de aandacht dat het de Noppes kantoor te huur is voor Noppes activiteiten. De vergoeding bedraagt 30 noppen per dagdeel. De  dagdelen zijn 9 - 12.30 uur, 13 - 18 uur en 18.30 - 22 uur. Voor inplannen graag contact met ELLEN.


13-4-2016 CONCEPT Notulen ALV

Notulen ALV 13-4-2016 CONCEPT
Besluitenlijst en takenlijst:
Notulen 2015 goedgekeurd.
Contributieverlaging van € 5,- is goedgekeurd. Bij aankondiging hiervan in de nieuwsbrief graag de mogelijkheid van donateurschap vermelden. Ook dat het mogelijk is het oude bedrag te blijven betalen.
Opschonen advertenties: het bestuur wordt gevraagd een deadline te formuleren vanaf welke datum advertenties opgeschoond moeten worden.
Heroverweging noppenvergoeding voor administratie, bestuur wordt gevraagd een voorstel te doen.
Er waren grote bezwaren tegen een wijziging in de noppencontributie. ( zoals het voorstel van de 50 nopgrens van Hartman). Het bestuur wordt gevraagd een nota hierover te schrijven.
Noppes en Euro’s Het bestuur wordt gevraagd meer aandacht te besteden aan zakelijke leden. En een uitgebreide discussie over dit onderwerp te organiseren.
Het idee om actieve noppers op de site te profileren krijgt bijval.
Het vermelden van websites voor nadere informatie mag in het vervolg op de site.
Het bestuur wordt gevraagd om het huishoudelijke reglement aan te passen. Huishoudelijk reglement is bijgewerkt door Fred v H. en moet op de site komen te staan. Het bestuur wordt gevraagd een definitie te geven aan het begrip erelid. Betaalt een erelid contributie?


Noppeslid MAUPIE35 overleden

Beste leden onlangs is Noppeslid MAUPIE35 overleden. Indien u haar kent en de nabestaanden wilt condoleren, kunt u contact opnemen met het bestuur (best@noppes.nl).


Snel naar de laatste Ads in Cyclos

Vraag & Aanbod op de Noppessite is tijdelijk niet beschikbaar dus u moet voor het bekijken van Advertenties nu echt naar Cyclos. Dat is een paar stapjes verder ..

A. Klik op de Cyclos-knop Rechtsboven in de site (Naar rekeningtoegang en adverteren).

B. Log in op Cyclos met uw gebruikersnaam en wachtwoord

C. Klik, in het Linker hoofdmenu op: Zoeken; en dan op: Producten & Diensten

ipv C. kunt u ook meteen klikken op het pictogram Zoek in Advertenties uit het Snelkeuzemenu (de rij pictogrammen bovenin, na inloggen op Cyclos

D. Er openen zich dan Rechts twee velden. Het bovenste heet: naar producten & diensten

E. Klik uiterst Rechts op de blauwe regel: Nieuwste Advertenties.

Eh voila, daar komen de meest actuele advertenties!

Nota bene: Als u een advertentie zet in Cyclos, en hij verschijnt niet in Vraag & Aanbod, betekent niet dat hij verdwenen is: hij staat gewoon nog in Cyclos. U kunt hem terug zien via bovenstaande, of, klik in het Linker Hoofdmenu op Persoonlijk > Advertenties.


Niets te zien onder Vraag & Aanbod op de Noppessite

Als een extra service, worden Advertenties die je in Cyclos plaatst, ook op de Noppessite zichtbaar, maar niet meteen. 5x per dag worden ze via een script uit Cyclos opgehaald en geplaatst onder Vraag & Aanbod. Als je net na een ophaalactie een advertentie plaatst, moet je een paar uur wachten voordat hij - via de volgende ophaalactie - op de Noppessite wordt getoond.

Zo ging het altijd .. maar op dit moment is er een probleem met het ophalen van gegevens uit Cyclos naar Noppes. Alle advertenties zijn uiteraard wel zichtbaar in Cyclos, te bereiken via de knop rechtsboven op de Noppessite.

Onlangs was er een onderhoudssessie waardoor Cyclos even onbereikbeer was. Dit is nu achter de rug (24 jul 2016).

Het bestuur.


Inloggen op Cyclos en andere recente veranderingen aan de Noppessite

Onlangs is het uiterlijk van de Noppes-site enigszins aangepast.

Het logo is vervangen door een wat speelser typografisch logo.

De Advertenties en de Agenda zijn bovenaan gezet in hun kolommen, omdat ze de belangrijkste items zijn voor Noppes. Het Algemene menu (Over Noppes, Lid worden, etc) dat boven de Advertenties stond, staat nu horizontaal onder de Galerij. 

Inloggen op Cyclos (voor je profiel, advertenties en betalingen) kun je door te klikken op het Cyclos-logo (Cyclos, Rekeningtoegang en adverteren) rechtsboven.

Inloggen op deze site (Last minutes, Forum, Notulen e.d.) doe je als vanouds via het menu onder de Agenda (tzt zal dat ook naar boven verhuizen).


CONTRIBUTIEVERLAGING per 13 apr 2016

Op de ALV van 13 april 2016 is besloten de eurocontributie te verlagen met 5 euro. De jaarbijdrage voor het lidmaatschap komt daarmee op 20 euro.

Je kunt ook nog een korting krijgen: 2,50 euro als je je contributie betaalt met een automatische incasso of een Stadspas hebt; en 5 euro voor alletwee.

Het proeflidmaatschap (half jaar) kost 1 euro.

Lees meer bij: Lid worden (in menu Noppes, linksboven).


ICT - HTML voor Noppers (1)

Leer de beginselen van HTML, de taal van het internet en webpaginas, in een sneltreinvaart! Begin met deze eenvoudige introductie van een paar paginas (met plaatjes!) en lees over HTML, Webpaginas, Elementen, Tags en Attributen ..  

Klik op deze link: HTML voor Noppers om de pdf te openen en te beginnen.

Wacht niet langer, en leer nu alles  - nou ja, een beetje van wat je altijd al over HTML had willen weten!

Wordt vervolgd.


Nieuw bestuur per 13 apr 2016

Bestuurssamenstelling per ALV febr 2016

Per ALV 2016 bestaat het bestuur uit (vlnr): voorzitter Floris Hollestelle (FLORIS04), penningmeester Erica Witte (DOPHEIDE), secretaris Mariska Alberts van Smirren (AMUSE), en Ellen Knoop (ELLEN). Ellen is tot het bestuur toegetreden als kandidaat-algemeen bestuurslid, op 13 juli zal zij beslissen over volledige toetreding. 

Bestuur Noppes

Foto Erica, Mariska: Sandra Bos (CREATIEF), foto Ellen: GERT


Noppes op Salto 1 !

Uitreiking insigne aan TEXEL

Op Salto1 is de uitreiking te zien van het insigne Nobelprijs voor de Vrede aan Noppeslid TEXEL door de burgemeester van Texel. Fred heeft in 1980 gediend bij de Unifil VN macht in Libanon.

Ga naar de Salto1 Livestream:

http://www.salto.nl/streamplayer/salto1_ondemand.asp?y=16&m=05&d=26&t=2100&s=0

Kies als datum 26 mei en als tijdstip 30 minuten en 30 seconden.

De clip is gemaakt door Het Gewilde Westen.

Muzikale Ruilplek Havelaar

De zender Salto 1 vertoonde op donderdagavond 7 april om 21.30 uur een uitzending over de Muzikale Culinaire Ruilplek op 29 maart in de Havelaar, gefilmd door buurt-tv 'Het gewilde Westen'.

Heb je deze uitzending gemist, ga dan naar Salto1 en kies achtereenvolgens 7 april, 21 - 22 uur en 31 minuten.


Kamerdebat over Ons Geld

Onlangs was er een kamerdebat over het burgerinitiatief Ons Geld.

Een aantal Kamerleden bleek het belang van geldhervorming goed te begrijpen, en liet dat merken. Ook minister Dijsselbloem toonde zich opvallend welwillend.

Bekijk de speeches op YouTube.

Het Kamerdebat is terug te zien op dit Youtube-kanaal en na te lezen via de website van de Tweede Kamer. De publieke tribune zat vol. Dat deed ons goed! zeggen de initiatiefnemers.

Voor ...

Aangevangen werd met een toespraak (YouTube) van George van Houts, die de Kamer opriep om de hervorming van ons geldstelsel in te luiden. Zolang de geldmacht in private handen is hebben wij een schijndemocratie, zo liet hij de Tweede Kamer weten.

Daarna volgende meerdere Kamerleden die Ons Geld ondubbelzinnig ondersteunden. Vooral kamerlid Wassenberg (PvdD) sprong eruit met een helder en ondersteunend betoog. Minister Dijsselbloem erkende dat Ons Geld de kern heeft geraakt, en betoonde zich bereid onze voorstellen nader te gaan onderzoeken.

... en tegen

Maar niet alles was positief. Hoor Kamerlid Harbers (VVD) en  Wouter Koolmees (D66)


Noppes ICT Nieuws: klopt je email-adres nog??

Beste leden, in deze rubriek proberen we jullie op de hoogte te houden van zaken die betrekking hebben op het gebruik van de Noppessite en van Cyclos. Vragen (en antwoorden!) kun je mailen naar automatisering@noppes.nl. Je krijgt niet altijd antwoord terug, maar er wordt wel aandacht aan je mail besteed. Zelfs garanderen we niet dat we zaken kunnen oplossen, maar er wordt wel naar vermogen aan gewerkt. We denken dat deze rubriek de leden tips & goede moed kan bezorgen. 

10. Je email-adres wijzigen in Cyclos

Leden kunnen in hun Cyclos-profiel niet meer hun email veranderen als dit eenmaal ingevoerd is. Toch kan dat nodig zijn (tikfout of emailwijziging). Stuur in dat geval een mailtje met een wijzigingsverzoek naar automatisering@noppes.nl.

9. Advertenties op de Noppessite

Advertenties plaats je in Cyclos, maar worden onder het kopje Advertenties ook zichtbaar op de Noppessite - maar let op! Omdat de advertentielijst op de Noppessite een kopie uit Cyclos is, die maar 4x per dag wordt ververst, kan het een paar uur duren voordat je je Cyclosadvertentie ook op de Noppessite ziet!

8. Noppes Cyclos van 3.6 naar 3.7.3

De upgrade is op 8 febr uitgevoerd door Digitekst. 

Ervaart u desalniettemin nog steeds problemen met Cyclos, oude of nieuwe, geef dit dan door aan automatisering@noppes.nl, graag indien mogelijk met een duidelijke beschrijving van het probleem en van uw (apparaat:) PC, laptop, tablet of telefoon: merk, type, bouwjaar (bijv. Apple iPad of Acer Aspire van 5 jr oud), versie besturingssysteem (Apple OS X Leopard of Windows 7 of Android 5 op een mobieltje - etc).

Wij doen ons best het op te lossen ism Digitekst.

7. Ziet je Cyclos-interface er sinds 8-2 ineens erg raar uit? 

Dit is een bekend issue met de menus na de upgrade waarvoor het standaard thema moet worden ingesteld en de browsercache leeggemaakt. Het standaard thema is al door Digitekst ingesteld. De gebruikers die dit ervaren moeten de cache leegmaken (browsegegevens wissen). Toetscombinatie: CONTROL-Shift + Delete in de meeste browsers (het kan ook via een van je browsermenu's).

6. Als je inlogproblemen hebt met Internet Explorer en Cyclos 3:

Dan geldt het volgende advies:
1) In Internet Explorer: Go to Settings (ikoontje rechtsboven) > Security > Trusted websites.
2) Voeg toe: 'https://ssl.digitekst.com' aan de lijst van: Trusted websites.
3) Ga naar: Settings (ikoontje rechtsboven) > Compatibility settings
4) Voeg toe: 'digitekst.com' aan de lijst van: websites for Compatibility display.
5) Klik OK en reload de website.

5. Cyclos gebruiken bij openbare instellingen (bijv OBA)

Openbare instellingen die WIFI aanbieden blokkeren soms delen van het internetverkeer. Zo kun je op de computers van de OBA wel inloggen op Noppes en Cyclos, maar geen betalingen doen (Peter Wittebol). 

4. Noppes.nl en Cyclos: twee verschillende sites, apart inloggen

Als je lid bent van Noppes heb je te maken met twee sites: één van de vereniging Noppes (in de statusbalk van je browser zie je dan staan: www.noppes.nl) en één van onze betaal- en profielensoftware (Cyclos: dan zie je in de statusbalk van je browser een groen veiligheidsslotje staan en daarachter: ssl.digitekst.com, het webadres van onze Cyclos-database). 

3. Inloggen op Noppes.nl

Veel van noppes.nl is voor iedereen toegankelijk, maar er is ook een besloten deel (alleen voor leden) waarop je met een username (je rekeningwoord of AKA) en je wachtwoord moet inloggen. Zie rechtsboven: het kader Ledenopties. Je kunt daar advertenties bekijken (die worden uit Cyclos gehaald, niet real-time maar 4x per dag) maar niet plaatsen, en ook geen betalingen doen of je profiel wijizigen. 

Je kunt er wel een LAST MINUTE plaatsen. Dat is een apart soort advertentie - zoals een oproep voor directe hulp bij iets - die niet in Cyclos opgeslagen staat, maar in de database van de Noppessite. Na een korte tijd wordt deze automatisch verwijderd.

2. Inloggen op Cyclos

Gewone advertenties zetten (permanent aanbod, of gebonden aan een periode), betalingen doen en je profiel bijwerken kan alleen in Cyclos. Je komt in Cyclos via het kadertje Naar Cyclos. Bij Cyclos moet je altijd inloggen. 

1. Laat Cyclos berichten doorsturen naar je eigen emailadres!

Stel bij Cyclos > Voorkeuren in dat Cyclos je mededelingen naar je eigen mail stuurt. Als je dat niet doet, moet je eerst inloggen op Cyclos om bijvoorbeeld een berichtje van een ander lid te lezen dat deze binnen Cyclos aan jou heeft verstuurd.

Noppes automatisering


Redactie

Kopij - teksten, agendainformatie, mededelingen, verslagen en fotoos - voor plaatsing op de website (agenda, journaal, mededelingen, leestafel, links of homepage), nieuwsbrief, Noppesfacebook of andere Noppespublicaties kunnen gemailed worden naar: redactie@noppes.nl. Vermeld s.v.p. of en hoe je naam bij stuk of foto gepaatst moet worden (defaultvermelding is je Noppesnaam; maar indien gewenst mag het ook onder je eigen naam). 

Facebook

Noppesfacebook (tot voor kort ondermeer gedragen door MAGNANI - bedankt!) is op zoek naar een nieuwe beheerder m/v. Wie vindt het leuk om dit account onder zijn of haar hoede nemen? Enthousiast? Meld je dan bij de redactie!

Disclaimer

De redactie van Noppes behoudt zich het recht voor aangeleverde stukken voor de website, nieuwsbrief en andere Noppespubicaties te weigeren en/of te redigeren. Teksten die geplaatst worden, zullen met respect worden behandeld maar kunnen enigszins aangepast of ingekort worden. Fotoos kunnen door de redactie worden bewerk: bijvoorbeeld in resolutie aangepast, een andere uitsnede gemaakt, of verscherpt, e.d. Noppes heeft een fotoarchief en de redactie gaat er daarbij vanuit dat deze fotoos naar dezelfde normen gebruikt mogen worden voor publicaties. We doen daarbij ons best de naam van de maker te vermelden indien deze achterhaald kan worden. 

De redactie (REMBRAND, GERT en FLORIS04)


Sauna Da Costa (WATERRAT)

Bij Sauna Da Costa kan tijdens de winter periode (vanaf 21 december) NIET worden betaald met Noppen.

Vanaf de lente (21 maart) is de toegang voor noppesleden voor sauna WATERRAT op alle dagen tussen 14.00 uur en 18.00 uur (behalve woensdag). Entree is 10 Nop. Dinsdag alleen voor vrouwen.

zie voor meer informatie op: www.saunadacosta.nl


K-LETS-koppen

K LETS kop ROVER61

Erik Harperink Kletskop 2015

Rekeningwoord: ROVER61
Leeftijd: 54
Beroep : Software ontwikkelaar, systeembeheerder bij Noppes. heb gestudeerd in Maastricht en Tilburg, informatica en computer linguïstiek (formele taalkunde). verder her en der in Nederland gewoond en lang geleden zelfs een jaar in Ierland. Ongeveer 25 jaar geleden in Noord-Holland verzeild geraakt, net buiten Amsterdam.
Lid sinds: 2013
Biedt aan: Hulp bij installeren Linux en onderhoud computer, slagroomtaarten op bestelling (Franse klassiekers). Sterren kijken (samen met THULE).
Vraagt: Oude boeken met zeldzame titels (bijvoorbeeld over tuinieren, ecologische tuinbouw en permacultuur), conversatie Europese talen (Frans, Italiaans, Pools).
Meest bijzondere noppesvraag: Alle noppesvragen zijn bijzonder; anders zouden ze niet gesteld worden denk ik.
Meest bijzondere noppesaanbod: Verblijf in Hotel Savita in het Sauerland. Ik ga daar zeker een keer op wintersport (langlauf skiën als er voldoende sneeuw ligt).

K LETS kop SAMURAI

Rekeningwoord:     SAMURAI
Leeftijd:     60
Beroep:     Beveiliging
Hoe lang ben je lid?:    Anderhalf jaar
Wat biedt je aan?:    Diverse spullen te koop en computerhulp
Wat vraag je?:    Drukwerk.

Bijzonder was, dat ik bij iemand veel pagina's voor heel weinig kon laten printen. Ik kijk naar leuke dingen, die te koop zijn. En naar uitjes, die mensen zelf organiseren, of de club.

Opmerkingen:   SAMURAI vond het etentje van het 20-jarig bestaan wel erg karig. Het bestuur had beter een aangeklede borrel kunnen doen. De rest van het feest vond hij wel gezellig. En het advertentiebestand is vervuild. Er staan nog steeds advertenties van 2-3 jaar terug, die mensen vergeten weg te halen. Misschien moeten alle advertenties na 3 maanden weggehaald worden.
Wil je ook een keer in een KLETSkop staan, beantwoordt dan de vragen voor jezelf en stuur ze met foto naar redactie@noppes.nl

K LETS kop KIKA

Rekeningwoord:KIKA
Leeftijd: 55+
Beroep : verschillende dingen gedaan, nu wao
Lid sinds: 2007
Biedt aan: Het overzetten van video naar dvd; Ned. conversatie en goederen (o.a. kleding, films en (kabel)snoeren)
Vraagt: Sauna, pedicure en haarverven.
Meest bijzondere noppesvraag: Het als een soort babysit erop toezien dat iemand die aan het afstuderen was daar ook werkelijk mee bezig was. Ook bijzonder was de vraag een dienst eventueel via Skype aan te bieden.
Meest bijzondere noppesaanbod:Een aura-en tarotlezing die toch wel een eyeopener bleek te zijn

 


HAEZERIK nodigt Noppesleden uit bij SAVITA

HAEZERIK / Erik Haezebrouck nodigt Noppesleden uit om naar Savita, "het Centrum voor natuurlijk leven en genezen" te komen. Zie www.savita.nl

Samen kunnen we een kampvuur maken, dansen, wandelen in de bossen, een of andere workshop, lekker eten, enz....

omgeving Savita.jpg

De omgeving van Savita tussen Niedersfeld en Winterberg


- De afstand Amsterdam - Niedersfeld is 335 km
 
- kosten buskaartje  heenreis: € 22,00 - terugreis ook € 22,00

Je hoort zelf te boeken voor de busreis door on-line te betalen (zie website MeinFernbus.DE).   Vertrek: Amsterdam - naar: Winterberg.

Haezerik in zijn kegelgang.jpgOok kun je met Erik kegelen in de kelderruimte  van het gebouw.....

Namens Erik Hazebrouck
foto's ARJUNA


Meer foto's van Savita uit Savita Facebook:

Savita conferentieruimte.jpg

Savita gebouw met prachtige trappen.jpg


Savita kamers met eigen douche, wc en balkon.jpg

Savita gebouw in de natuur.jpg