facebook Naar Cyclos
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)

NOPPES is een Amsterdams Ruilnetwerk voor diensten en goederen

NOPPES is een sociaal netwerk voor uitwisseling van diensten en goederen, zonder geld of rente (noppes betekent ’niets’). Punten zijn het betaalmiddel.


Bekijk de Noppesflyer

Voelt je je aangesproken? Word dan proeflid voor 1 euro en probeer onze LETS-cirkel een half jaar uit. Kijk op de agenda (rechterkolom) voor onze activiteiten en kom een keer langs op ons kantoor of bij een van de eetavonden (Buurtsalon Jeltje). Je zult je snel thuis gaan voelen, en we leggen je meteen uit hoe Noppes werkt.

tukan

Handel van leden: Lid TUKAN (rechts) geeft hier een workshop Buikdansen.

Promo filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=OnVJZCP5uPU

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan:
http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be

Noppeskantoor: bel voor een afspraak
Telefoon: 020 - 4288080 (Ellen 0610 295137)


AMUSE: NOPPES maakt dat ik me rijk voel.

Omdat ik door te koken, te chauferen en bestuurslid te zijn me kan permitteren om naar ZIGEUNER (Lientje) te gaan voor mijn lastige voeten. (Ze is echt heel goed).
Heerlijke walnoten en  lavendelolie te kopen tegen noppen en in dit geval de olie in euro's bij SVAHA (Emiel). Hij moet de olie ook in euro's betalen maar die is dan ook van een geweldige kwaliteit en stukken goedkoper.
SVAHA is ook degeen die mijn vlonder in de olie heeft gezet voor noppen.
Laat ik vooral CHECKUS (Bob) niet vergeten met zijn creatieve oplossingen voor alle huis, tuin en keukenklussen.
Ieder jaar is MSTOF (Karin) degeen die op professionele wijze mijn warrige boekhouding verzorgt en me tips aandraagt.
Ben ik in de lappenmand of weer eens door mijn rug dan is TOMMIE (Wanda), de schoonmaakster, mijn reddende engel.
Snap je waarom ik me rijk voel bij NOPPES?
Al die bovenstaande noppers... en sorry voor degeen die ik vergeet, heel hartelijk dank!!


Vrienden van Noppes

LETS-Talk! Een avond met 14 andere LETS en 1 Timebank

LETS-Talk!

Vrijdag 10 juni aten we met Pebbles (Amsterdam) en LETS Arnhem, Drachten, Denhaag (Timebank), Ermelo, Hilversum, Nijmegen, Purmerend, Rotter-DAM, Texel, Utrecht, Woerden en Zoetermeer. Het grootste netwerk kwam uit België: LETS Oostende. Elke LETS kreeg kort het woord. Er was veel warmte, veel gemeenschappelijke ervaringen, onverwacht veel optimisme en veel ideeën. We bedanken alle aanwezigen en iedereen die meehielp aan de voorbereiding. We houden contact met elkaar, en deze LETS-Talk krijgt zeker een vervolg!

Lokatie: Buurtsalon Jeltje, Foto: Erica Witte

Bezoek uit Antwerpen

Op maandag 2 mei ontving Noppes een delegatie van de opleiding Maatschappelijk werk uit Antwerpen (België) voor een informatieve lunch in het Noppeskantoor (lees verder bij Journaal).

Lunch met Antwerpenaren in Noppeskantoor

Lokatie: Noppeskantoor, Foto: Rembrand / Floris04


Over Noppes

Noppesleden zijn ondernemend:

Een kleine willekeurige greep:

SavitaSneeuwWandeling.jpg

Erik Haezebrouck is oprichter van spiritueel centrum Savita. Soms worden er Noppesweken georganiseerd. Meer info: www.savita.nl.

biodanza

Vera Lötters geeft cursussen Biodanza voor vrouwen (ook deels in noppen).
Meer info: www.biodanzametvera.nl

Noppesleden zijn creatief

12 Noppeskunstenaars toonden via 2 beamers 80 werken op culinair van 9 sept 2016. Hieronder staat een compositie met van iedere kunstenaar een werk (bovenste rij; vlnr:) Hillye van Eerten, Fenneke de Kramer, Eric Simons, Hedwig van der Heijden, Floris Hollestelle, Hans Puts; (onderste rij; vlnr:) Hanneke van Wijk, Irene Sminia, Mine Yapar, Sara Schrijvers, Erik Harperink, Wilma Breukelaar.

Klik op de namen om naar hun websites te gaan.

Postzegels kunstenaars 9 sep 2016


Noppes is een economisch netwerk:

De meest populaire diensten bij Noppes zijn vervoer en hulp bij verhuizingen, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en spiritueel aanbod. Andere voorbeelden zijn de reparatie van apparaten, dierenoppas en kledingherstel.

Er worden allerhande goederen verhandeld: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad, muziek- en filmdragers, fietsen - je kunt het zo gek niet bedenken. 

Noppes is een sociaal netwerk:

Noppes heeft een kern actieve leden die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor de vereniging. Dit zijn om te beginnen de maandelijkse culinairs, ook dit jaar weer in Buurtsalon Jeltje. Hier kun je informeel bij een goedkope maar lekkere maaltijd elkaar leren kennen.

noppesSocNet.jpg

NY2016_borrel.jpg
(Foto's: ROVER61, foto Hans en Tine: GERT)


Een beetje geschiedenis ..

LETS ontstond in 1983 in Canada, in het stadje Courtenay in Comox Valley. Bij het vertrekken van de militaire basis en de enige andere werkgever, verloren heel veel burgers van het stadje, tamelijk gelegen in The Middle of Nowherehun baan en inkomen. Ondernemend als ze waren lieten ze zich niet op de kop zitten en verzonnen een systeem om toch onderling te kunnen blijven handelen. Aangezien ze snel door hun dollars heen waren, werd het een gesloten systeem met een eigen munt. Ze noemden het LETS, wat staat voor Local Exchange and Trade System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilhandelsnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu, in 2017, zitten we op ca. 450 leden. 
Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Eh .. alweer 24 jaar (;-)

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be

Het bestuur