twitter facebook
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)
leden ingelogd: 0, gasten: 11

Nieuws:

Contributieverlaging (zie Mededelingen)


Wat is Noppes? Bekijk de Noppesflyer

Voelt je je aangesproken? Word dan proeflid voor 1 euro en probeer onze LETS-cirkel een half jaar uit. Kijk op de agenda (rechterkolom) voor onze activiteiten en kom een keer langs op ons kantoor of bij een van de eetavonden (Buurtsalon Jeltje of Ruilplek de Havelaar). Je zult je snel thuis gaan voelen, en we leggen je meteen uit hoe Noppes werkt.

Wat is LETS?

De LETS-tijdlijn / nullijn / aantal transacties: 

Noppes nullijn

Bij een LETS is de som van de saldi van alle leden altijd o. Het gaat dus niet zozeer om je saldo, maar veel meer om het aantal transacties dat je doet. Hoe meer leden en hoe meer handel, des te groter (en warmer) ons cirkeltje. De som van de saldos is altijd nul - maar die van de leden en hun transacties zeker niet!


Nieuws

Bezoek uit Antwerpen

Op maandag 2 mei ontving Noppes een delegatie van de opleiding Maatschappelijk werk uit Antwerpen (België) voor een informatieve lunch in het Noppeskantoor (lees verder bij Journaal).

Lunch met Antwerpenaren in Noppeskantoor


Over Noppes

Noppesleden zijn ondernemend:

Erik Haezebrouck organiseerde een Noppesweek op spiritueel centrum Savita:
SavitaSneeuwWandeling.jpg
Erik is oprichter van Savita. Meer info: zie de Agenda en www.savita.nl.

Hans Puts maakt schilderijen met verrassende kleureffecten:
Schilderijen
Hans exposeerde onlangs in Open Oost.

Vera Lötters (rechts op de foto) geeft cursussen Biodanza voor vrouwen.
biodanza
Lessen ook in noppen; proefles gratis. Meer info op www.biodanzametvera.nl


Noppes is een economisch netwerk:

De meest populaire diensten bij Noppes zijn vervoer en hulp bij verhuizingen, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en spiritueel aanbod. Andere voorbeelden zijn de reparatie van apparaten, dierenoppas en kledingherstel.

Er worden allerhande goederen verhandeld: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad, muziek- en filmdragers, fietsen - je kunt het zo gek niet bedenken. 

Noppes is een sociaal netwerk:

Noppes heeft een kern actieve leden die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor de vereniging. Dit zijn om te beginnen de maandelijkse culinairs, tegenwoordig op twee locaties (Buurtsalon Jeltje en Ruilplek De Havelaar). Hier kun je informeel bij een goedkope maar lekkere maaltijd elkaar leren kennen.

Noppes culinair in Buurtsalon Jeltje.
noppesSocNet.jpg

De nieuwjaarsborrel (29 jan 16), samen met de buurt gevierd in Buurtsalon Jeltje was een groot succes! Zie het verslag onder Journaal.
NY2016_borrel.jpg
Dank aan Hanna Klomp van Jeltje, en Noppesleden Mariska Albers van Smirren voor de catering, en Pit Hermans en band voor de muziek. (Foto's: ROVER61)


Een beetje geschiedenis ..

Ruilen en handelen behoren tot de oudste bezigheden op de wereld! In de 20e eeuw leefden nieuwe vormen van ruilhandel op. Zo ontstond in 1983 in Canada, Comox Valley, LETS. LETS staat voor Local Exchange and Trading System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilhandelsnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu zitten we op 450 leden. 
Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Eh .. alweer 23 jaar (;-)

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be

Het bestuur