twitter noppes
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)
JOURNAAL
Erg geslaagde Culinair op 28-3-2014 met Chef de Cuisine Windows 22 maart: Internationale Conferentie en Bazaar met NOPPES Kijk eens op Facebook.com/noppes en 'Like' en Deel eventueel Tweede keer Ketelsoep vrijdag 14 maart: eerste inloop Ketelsoep Meer dan 2000 Amsterdammers 28-02-14 Noppes Culinair met Chef de Cuisine BAARSJE vrijdag 21 februari 2014 Workshop Origami door J8COCO 6 februari 2014 ARTHUR overleden... 31-01-14 Noppes Culinair met AMUSE 24-01-14 nieuwjaarsmaaltijd van SBOW door AMUSE Twee Noppesleden op bezoek in Rotterdam Noppes-Facebookpagina sinds 2013! Gezondheidscentrum Savita in Niedersfeld, Sauerland In memoriam Nieuwjaarsbijeenkomst 2014 20 December 2013 Kerst Culinair in SBOW Jubileum: 20 jaar NOPPES 25 oktober Noppes Culinair met OSOLEMIO 27 september Noppes Culinair met DEWI Filmpje over onze Housewarming op Youtube 26 juli Zingend Zomerbuffet FACEBOOK PAGINA NOPPES GESTART Promotie NOPPES Housewarming 28 juni Ketelhuisplein 41 Nog een onderzoek, studentes antropologie aan de VU LET OP: NOPPES is verhuisd naar Ketelhuisplein 41 Onderzoekje onder Noppesleden over LETS is klaar wandeling Hemelvaartsdag NOPPES meer zichtbaar! Belangrijkste punten uit de ALV NOPPES Vrijheidsmaaltijd 5 mei op het WG-plein "De aardappel en andere ruilhandel". Bevrijdingsdag 4 mei Ruilen in de oorlog, in Tuindorp Oostzaan Mogelijkheden van de grote zaal in het SBOW-gebouw Contact met LETS-Zaanstreek 19 april 2013 Laatste Noppes Culinair in de Noppesruimte, vr de verhuizing..... Oude Noppeskranten worden opgeruimd 21 en 22 februari Europese armoede conferentie dinsdag 19 februari Algemene Leden Vergadering Nieuwjaarsborrel 25 januari 2013

ARCHIEF

Hoe lang bestaat NOPPES ?

Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

(Zie onderaan deze kolom)

Het Noppeskantoor is gewoonlijk geopend op woensdag, donderdag env rijdag van 14.00 uur - 17.00 uur
Voor inschrijving: bel s.v.p. tijdens de openingstijden voor een afspraak het Noppeskantoor tel.: 020 42 88 080
Tijdens de openingstijden ben je ook welkom op de koffie/ thee en ruilafspraken in de Noppesruimte. Er kunnen ook ruilactiviteiten plaatsvinden. Deze kunnen op de agenda geplaatst worden, neem even contact op met activiteiten@noppes.nl


WELKOM BIJ NOPPES! NOPPES promotiefilmpje !


NOPPES is verhuisd naar Ketelhuisplein 41, dit is een foto van ons mooie nieuwe pand.

Noppes-Ketelhuisplein41.jpg

 

nov-De Noppesafwas 2 .jpg 

Teamwork bij NOPPES !
                                                                                   
Zin in nieuwe contacten? Sjouwers nodig bij je verhuizing? Hulp bij je computer? Oppas voor je kind regelen? Bij NOPPES, het Amsterdamse ruilnetwerk, is het allemaal mogelijk.

NOPPES is de leukste en grootste LETSkring van Nederland (LETS staat voor Local Exchange & Trade System).

NOPPES biedt je de ruimte om te experimenteren en je talenten te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld diensten uitproberen, die je misschien later commercieel wil aanbieden.

Omdat NOPPES lokaal is, is het een stuk persoonlijker dan de 'euro' maatschappij. Je krijgt al snel een band met de mensen waarmee je handelt.

Er zijn ook tal van activiteiten waar je je mede-noppers kunt ontmoeten en (nieuwe) ideeën op doen voor noppes-transacties.

Leen bovendien renteloos tot 100 nop!

Woon je in Amsterdam en omstreken? Meld je aan en word lid van deze Amsterdamse ruilkring, met  500 leden een van de grootste van Nederland!

 

Filmpje van Noppes bij MAX

MARMER en EWOUT zijn op tv geweest bij Omroep MAX op donderdag 28 oktober 2010.
De volgende link gaat naar de ruilhandel aflevering op omroep.nl, het noppesfragment kun je vanaf minuut 19 bekijken (- ga met je muis over het filmpje - schuif de stip door naar 19:00 en klik op "bekijk video").
 
 

 

ZOMERBUFFET 2010 ZINGEND.jpg
Noppes Zomerbuffet 2010ceruliz-kledingmarkt klein.jpg
CERULIZ tijdens de noppesmarkt

The Nopsstep.jpg

nov10-Fietsmarkt-1.jpg
Noppesfietsreparatie-markt
 
housewarming
 
Ellen en Hanneke op het Ketelhuisplein bij het organiseren van housewarming  juni 2013

Filmpje van de Housewarming door het Wijkpersbureau Het Gewilde Westen:
 
http://www.youtube.com/watch?v=jnilZwOjrBs&list=PLuL40fJeETuV1Pt771ebZlAQxpMLssy_X&index=6
Als de link niet werkt, kun je hem kopieren en plakken.

promotie-team3.jpg

 Het noppenteam

De foto's zijn gemaakt door MAGNANI, ARJUNA en TEXEL


Al 20 jaar..................

Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Ruilen is één van de oudste bezigheden op de wereld!

Jagers, boeren en kledingmakers ruilden. In de 20e eeuw leefden nieuwe vormen van ruilen op. Zo ontstond in 1983 in Canada, Comox Valley, LETS. LETS staat voor Local Exchange and Trading System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu zitten we op 450 leden. Het stoppen met de papieren Noppeskrant betekende ledenverlies. Er is ook nog geëxperimenteerd met een Bedrijvennetwerk.

Het meest populair zijn hulp bij verhuizingen, vervoer, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en ander spiritueel aanbod.

Praktische dingen worden ook vaak geruild: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad en vouwfiets bijvoorbeeld. Naast het ruilen van goederen, worden vele apparaten (en kleding) gerepareerd.

Echte uitschieters waren o.a. verblijf bij Noppesleden in Polen en Toscane; een butler op een feest, een Rolls Royce, die gehuurd kon worden voor noppes en auto's die verkocht werden.

Twintig jaar geleden was NOPPES enig in zijn soort (naast de Amsterdamse 'Over en Weer", die ruilden met tijd als ruilmiddel. Wij hebben punten, de noppen). Tegenwoordig verrijzen overal ruilwinkels (die in Noord-Holland hebben zelfs onze naam overgenomen!), kringloopwinkels, repaircafé's, tweedehands goederen markten, leen (Peerby)- en belioningssystemen (Makkie).

Maar NOPPES had en heeft een gouden formule met LETS. NOPPES heeft 'sociaal kapitaal', de rijkdom die voortkomt uit verbindingen tussen de leden, en andere initiatieven. Een aantal van de armste leden van NOPPES zeggen het meest aan NOPPES op sociaal gebied te hebben (en niet financiëel)

Delen is bij allerlei groepen in de samenleving steeds meer 'in'geraakt, er ontstaan zoveel initiatieven op, dat het bijnaniet meer bij te houden valt. De SPITS signaleerde (2013), dat de "Doe het zelf burger, die groen leeft,"  in opkomst is. Volgens Wikipedia is ruilhandel het meest succesvol in arme streken.

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be