twitter facebook


Wat is Noppes? Bekijk de Noppesflyer

Voelt je je aangesproken? Word dan proeflid voor 1 euro en probeer ons netwerk een half jaar uit. Kijk op de agenda (rechterkolom) voor onze activiteiten en doe een keer mee of kom een keer langs op ons kantoor of bij een van de eetavonden (Buurtsalon Jeltje of Ruilplek de Havelaar). Wij leggen je dan uit hoe Noppes werkt, hoe je op ons transactiesysteem (Cyclos) inlogt en een profiel maakt en advertenties zet, en hoe je je snel thuis gaat voelen.

Noppesleden zijn ondernemend:

Erik Hazebroek organiseert een Noppesweek op spiritueel centrum Savita:
SavitaSneeuwWandeling.jpg
Erik is oprichter van Savita. Meer info: zie de Agenda en www.savita.nl.

Vera Lötters (rechts op de foto) geeft cursussen Biodanza voor vrouwen.
biodanza
Lessen ook in noppen; proefles gratis. Meer info op www.biodanzametvera.nl

Noppes is een handelsnetwerk:

De meest populaire diensten bij Noppes zijn vervoer en hulp bij verhuizingen, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en spiritueel aanbod. Andere voorbeelden zijn de reparatie van apparaten, dierenoppas en kledingherstel.

Er worden allerhande goederen verhandeld: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad, muziek- en filmdragers, fietsen - je kunt het zo gek niet bedenken. 

Noppes is een sociaal netwerk:

Noppes heeft een kern actieve leden die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor de vereniging. Dit zijn om te beginnen de maandelijkse culinairs, tegenwoordig op twee locaties (Buurtsalon Jeltje en Ruilplek De Havelaar). Hier kun je informeel bij een goedkope maar lekkere maaltijd elkaar leren kennen.

Noppes culinair in Buurtsalon Jeltje.
noppesSocNet.jpg

De nieuwjaarsborrel (29 jan 16), samen met de buurt gevierd in Buurtsalon Jeltje was een groot succes! Zie het verslag onder Journaal.
NY2016_borrel.jpg
Dank aan Hanna Klomp van Jeltje, en Noppesleden Mariska Albers van Smirren voor de catering, en Pit Hermans en band voor de muziek. (Fotoos: ROVER61.)

Een beetje geschiedenis ..

Ruilen en handelen beoren tot de oudste bezigheden op de wereld! In de 20e eeuw leefden nieuwe vormen van ruilhandel op. Zo ontstond in 1983 in Canada, Comox Valley, LETS. LETS staat voor Local Exchange and Trading System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilhandelsnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu zitten we op 450 leden. 
Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Eh .. alweer 23 jaar (;-)

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be

Het bestuur